Trei răniţi după ce o cisternă s-a răsturnat pe DN 7 şi a acroşat alte două maşini, una căzând în Olt. Şoferul cisternei era băut

Traficul pe Drumul Naţional 7 Sibiu-Râmnicu Vâlcea se desfăşoară cu dificultate duminică seară, după ce o cisternă s-a răsturnat în zona Călimăneşti, acroşând o dubiţă şi un autouturism, acesta din urmă fiind proiectat în râul Olt şi în urma accidentului fiind rănite trei persoane.

312 afișări
Imaginea articolului Trei răniţi după ce o cisternă s-a răsturnat pe DN 7 şi a acroşat alte două maşini, una căzând în Olt. Şoferul cisternei era băut

Trei răniţi după ce o cisternă s-a răsturnat pe DN 7 şi a acroşat alte două maşini, una căzând în Olt (Imagine: Ghita Porumb/Arhiva Mediafax Foto)

Accidentul s-a produs în jurul orei 18.30 pe Valea Oltului, în zona Călimăneşti, unde o cisternă încărcată cu adeziv pentru mobilă a intrat în balans şi s-a răsturnat peste o autoutilitară.

Cisterna a acroşat şi un autoturism, care a rupt parapeţii de pe marginea drumului şi a ajuns în râul Olt, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Alina Teodorescu.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje ale ISU, fiind necesară descarcerarea celor trei victime, care au fost preluate de ambulanţe SMURD şi transportate la spital.

În urma accidentului, traficul a fost blocat în totalitate aproximativ o oră şi jumătate, timp în care pompierii au curăţat adezivul de pe şosea, iar la ora transmiterii acestei ştiri se circulă alternativ, pe un singur sens, sub supravegherea poliţiştilor. La faţa locului este aşteptată o macara pentru a repune cisterna pe roţi.

Conform reprezentanţilor Poliţiei, şoferul cisternei era sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând o alcoolemie de 0,96 la mie.

"Şoferul cisternei era băut, alcoolemia pe etilotest fiind de 0,96 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar acesta riscă pedeapsa cu închisoarea între 1 si 5 ani. Urmează să i se recolteze probe bilogice la spital, conform procedurii, în vederea stabilirii alcoolemei", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Alina Teodorescu.

Ea a precizat că cele trei persoane rănite în accident sunt şoferul cisternei şi doi copii care se aflau în autoturismul lovit de cisternă şi proiectat în Olt.

Potrivit sursei citate, cei trei răniţi au leziuni uşoare şi au fost transportaţi la spitalul din Brezoi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici