Trei tineri, reţinuţi de poliţişti în cazul furturilor de bani din cinci biserici sparte în Bacău

Trei tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani au fost reţinuţi de poliţiştii băcăuani în cazul furturilor de bani din cele cinci biserici sparte la mijlocul săptămânii trecute, autorii fiind suspecţi şi de comiterea altor furturi din societăţi comerciale şi locuinţe din patru comune băcăuane.

151 afișări
Imaginea articolului Trei tineri, reţinuţi de poliţişti în cazul furturilor de bani din cinci biserici sparte în Bacău

Trei tineri, reţinuţi de poliţişti în cazul furturilor de bani din cinci biserici sparte în Bacău (Imagine: Shutterstock)

Poliţiştii băcăuani i-au reţinut pentru 24 de ore pe trei tineri, doi din judeţul Vaslui şi unul din Bacău, care, într-o singură noapte, au spart cinci biserici din sudul judeţului Bacău, de unde au furat toţi banii din cutiile milei.

Potrivit anchetatorilor, suspecţii au reuşit să intre de fiecare dată în biserici prin forţarea uşii de la intrare, în unele situaţii oprind curentul pentru a nu se declanşa sistemul de alarmă. Odată ajunşi în lăcaşurile de cult, tinerii au furat toţi banii strânşi din donaţiile enoriaşilor în cutia milei.

"În urma cercetărilor, s-a stabilit că cele trei persoane reţinute sunt suspecte şi de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat sau tentative de furt din incinta unor societăţi comerciale, locuinţe şi anexe gospodăreşti. Faptele au fost comise în ultimele două luni, pe raza comunelor băcăuane Letea Veche, Filipeni, Răchitoasa şi Glăvăneşti", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău, Narcisa Butnaru.

Poliţiştii băcăuani au întocmit un nou dosar penal pentru furt calificat pe numele celor trei tineri, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici