Trei turişti, rămaşi blocaţi în Masivul Bucegi după ce au fost surprinşi de o avalanşă - VIDEO

Trei turişti din Ungaria, doi bărbaţi şi o femeie, au rămas blocaţi, sâmbătă, în Masivul Bucegi, după ce au intrat într-o zonă interzisă şi au fost surprinşi de o avalanşă pe care ei au provocat-o, la ora transmiterii acestei ştiri, salvamontiştii şi jandarmii montani de la Bran căutându-i în munţi.

73 afișări
Imaginea articolului Trei turişti, rămaşi blocaţi în Masivul Bucegi după ce au fost surprinşi de o avalanşă - VIDEO

Trei turişti, rămaşi blocaţi în Masivul Bucegi după ce au fost surprinşi de o avalanşă (Imagine: Thomas Dan/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Salvamont Bran, trei turişti maghiari, doi bărbaţi şi o femeie, au rămas blocaţi în Masivul Bucegi, după ce au intrat într-o zonă interzisă şi au provocat o avalanşă, fiind luaţi de valul de zăpadă.

Cei trei urcaseră pe munte miercuri, din oraşul braşovean Săcele la Vârful Omu, fiind avertizaţi asupra riscurilor de pe munte, spun salvamontiştii.

Conform sursei citate, cei trei turişti au coborât, sâmbătă, de la Vârful Scara, situat la 2.422 de metri altitudine, pe traseul Clincea - Bran, un traseu deosebit de dificil şi acoperit cu zăpadă tasată, apoi au continuat să coboare de la refugiul Ţigăneşti şi au intrat într-o zonă interzisă, provocând o avalanşă.

Cei trei turişti au reuşit să iasă singuri de sub valul de zăpadă care i-a surprins şi au cerut ajutor la Dispeceratul Naţional Salvamont.

În cursul zilei de sâmbătă, turiştii au fost căutaţi cu un elicopter. Echipa de salvare aflată în aparatul de zbor a reperat trei turişti, iar ulterior aceştia au fost recuperaţi. Turiştii salvaţi nu erau însă cei care solicitaseră ajutor la Dispeceratul Naţional Salvamont, ci alţii.

Video Stirileprotv.ro

La ora transmiterii acestei ştiri, patru salvamontişti şi doi jandarmi montani de la Bran îi caută pe cei trei turişti maghiari rămaşi blocaţi în Bucegi.

Echipele de salvatori au observat într-o zonă de pe munte semnale luminoase, care ar putea fi de la turiştii care aşteaptă ajutor.

Salvamontiştii nu mai pot lua legătura cu turiştii unguri întrucât bateriile telefoanelor mobile ale acestora s-au descărcat.

Potrivit estimărilor, echipele de salvatori ar putea ajunge în zona în care presupun că se află turiştii blocaţi după miezul nopţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici