Treiprezece hunedoreni au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci culese din pădure

Treisprezece persoane din Deva şi Burjuc, între care doi copii, au ajuns, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Spitalul Judeţean din Deva, după ce au mâncat ciuperci culese din pădure şi s-au simţit rău.

407 afișări
Imaginea articolului Treiprezece hunedoreni au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci culese din pădure

Treiprezece hunedoreni au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci culese din pădure

Potrivit ISU Hunedoara, echipele de prim-ajutor au transportat la spital, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 13 persoane care au consumat ciuperci culese din pădure

"Iniţial, la adresa indicată prin apelul 112, am găsit la Burjuc opt persoane, dintre care un minor, cu vârste cuprinse între 13 si 87 de ani, care au consumat ciuperci culese din pădure şi prezentau simptomele specifice intoxicaţiei cu acestea", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Cele 8 persoane au fost transportate conştiente, cooperante şi stabile hemodinamic cu autospeciala pentru transportul victimelor multiple şi ambulanta SAJ la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Deva.

Ulterior, alte două persoane, din aceeaşi familie, care acuzau stări de greaţă şi vărsături, au ajuns la spital cu maşina personală.

După mai puţin de o oră de la primul apel, Salvarea a fost solicitată la un caz similar din Deva.

"Am intervenit din nou cu un echipaj de prim-ajutor pentru a acorda asistenţă medicală altor trei persoane, cu vârste cuprinse între 14 si 48 de ani, care s-au intoxicat cu ciuperci culese din pădure", a adăugat Doda.

ISU a acţionat cu o autospecială dotată corespunzător pentru transportul mai multor persoane, dar şi cu un echipaj cu madic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici