Treisprezece persoane au murit, în ultimele zece zile, la Constanţa, din cauza căldurii

Peste 60 de persoane s-au prezentat, în ultimele zece zile, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, cu temperatura corpului foarte mare, de 39 - 42°C, cauzată de căldura excesivă sau de expunerea la soare la ore nepotrivite, iar 13 dintre pacienţi au decedat în unitatea medicală.

62 afișări
Imaginea articolului Treisprezece persoane au murit, în ultimele zece zile, la Constanţa, din cauza căldurii

Treisprezece persoane au murit, în ultimele zece zile, la Constanţa, din cauza căldurii (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Florian Stoian, din 9 august şi până în prezent în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa s-au prezentat 61 de persoane cu sindrom hipetermic, iar 13 dintre acestea au decedat.

"În patru dintre aceste cazuri putem spune cu certitudine că este vorba despre decese cauzate de căldură, pacienţii fiind aduşi la spital de la locul de muncă sau de pe stradă, unde căzuseră", a declarat dr.Stoian.

El a precizat că în celelalte nouă cazuri este vorba despre decesuri înregistrate în urma unor boli asociate, a unor condiţii patologice preexistente, căldura fiind totuşi factorul declanşator.

Conform sursei citate, majoritatea persoanelor care s-au prezentat la spital cu sindrom hipetermic aveau vârsta înaintată, cel mai bătrân pacient având 91 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici