Tribunalul Bucureşti: Poliţiştii pot continua procedura de punere în aplicare a mandatului lui Năstase. Decizia poate fi atacată cu recurs

Tribunalul Bucureşti (TB) a constatat, marţi, că nu există nicio împiedicare a punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei de doi ani de închisoare în cazul lui Adrian Năstase.

1657 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Bucureşti: Poliţiştii pot continua procedura de punere în aplicare a mandatului lui Năstase. Decizia poate fi atacată cu recurs

Tribunalul Bucureşti: Poliţiştii pot continua procedura de punere în aplicare a mandatului lui Năstase (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Instanţa a admis sesizarea judecătorului delegat cu punerea în executare a condamnării definitive date în cazul lui Adrian Năstase în dosarul "Trofeul calităţii" şi astfel a constatat că nu există nicio împiedicare de punere în aplicare a mandatului de executare emis de Tribunalul Bucureşti.

Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu recurs la instanţa superioară.

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a cerut Tribunalului Bucureşti lămuriri în legătură cu procedurile care trebuie urmate privind punerea în aplicare a mandatului de executare emis pe numele lui Adrian Năstase.

Avocaţii lui Năstase au arătat că din raportul transmis de către IGPR judecătorului delegat Marino Marin nu reiese decât că ofiţerii constată faptul că a fost întreruptă procedura de punere în aplicare a mandatului de executare din cauza tentativei de sinucidere a lui Adrian Năstase, context în care au procedat prin ducerea acestuia la un spital civil.

Avocaţii au cerut judecătoarei Georgiana Tudor să constate că au fost îndepliniţi doar primii doi paşi din procedura punerii în executare a mandatului în cazul lui Năstase, respectiv arestarea lui Năstase în vederea încarcerării şi înmânarea acestuia, potrivit legii, a unui exemplar al deciziei de condamnare definitivă. Aceştia au precizat că cel de-al treilea pas, respectiv procedura conducerii condamnatului arestat şi depunerea acestuia într-un centru de detenţie, nu a mai avut loc din cauza tentativei de sinucidere a lui Năstase.

Avocatul Ion Cazacu declara, înaintea pronunţării deciziei, că instanţa nu poate dispune încarcerarea lui Adrian Năstase fără a avea la bază o expertiză medico-legală, pentru că niciun judecător nu poate să treacă peste actul medical.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici