Tribunalul de la Haga: urmaşii unui fost sultan cer Malaeziei o despăgubire de 15 miliarde dolari

Moştenitorii unui fost sultan din Malaezia cer instanţei olandeze să confirme o sentinţă care le acordă 15 miliarde de dolari de la guvernul ţării din Asia de sud-est, potrivit Reuters.

426 afișări
Imaginea articolului Tribunalul de la Haga: urmaşii unui fost sultan cer Malaeziei o despăgubire de 15 miliarde dolari

Moştenitorii defunctului sultan au depus joi o cerere la Curtea de Apel de la Haga pentru a recunoaşte şi a executa o hotărâre de 15 miliarde de dolari care le-a fost acordată împotriva guvernului Malaeziei, a declarat avocatul lor.

„Această depunere în Olanda va fi urmată în curând de alte acţiuni de executare, de diferite tipuri, în mai multe jurisdicţii. Acestea pot include sechestrarea imediată şi directă a unor active specifice ale Malaeziei în Olanda şi în alte părţi", a declarat avocatul Paul Cohen pentru Reuters într-o declaraţie trimisă prin e-mail.

Guvernul din Malaezia nu a comentat petiţia la solicitarea jurnaliştilor.

În februarie, o curte de arbitraj franceză a ordonat Malaeziei să plătească suma de 15 miliarde de dolari urmaşilor ultimului sultan din Sulu pentru a soluţiona o dispută privind o afacere cu terenuri din epoca colonială.

Malaezia a obţinut o suspendare a hotărârii în aşteptarea unui recurs, dar sentinţa rămâne executorie în afara Franţei, în temeiul unui tratat al Naţiunilor Unite privind arbitrajul internaţional.

Malaezia a anunţat atunci că nu recunoaşte revendicarea moştenitorilor şi că va lua toate măsurile pentru a susţine suveranitatea ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici