Trotuarul rulant Gara de Nord - Pasaj Basarab a fost inaugurat - FOTO

Trotuarul rulant ce face legătura între Gara de Nord, Gara Basarab şi staţiile intermodale de pe Pasajul Basarab, care a costat 11 milioane de lei, a fost inaugurat, duminică, de reprezentanţii municipalităţii bucureştene.

3255 afișări
Imaginea articolului Trotuarul rulant Gara de Nord - Pasaj Basarab a fost inaugurat - FOTO

Trotuarul rulant Gara de Nord - Pasaj Basarab a fost inaugurat

Investiţia constă, practic, în şase trotuare rulante - câte trei pentru fiecare sens, cu o lungime de 80 de metri fiecare-, care se deplasează cu 0,5 metri pe secundă.

Trotuarul este acoperit, are o capacitate maximă de 6.000 de persoane pe oră/sens şi este dotat cu senzori de viteză şi pasageri, precizează Primăria Capitalei.

Prezent la inaugurare, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a subliniat că trotuatul rulant este "gama completă de civilizaţie" într-un nod intermodal de tipul celui de la Pasajul Basarab, în care călătorii au acces la toate mijloacele de transport din zonă.

"Chiar dacă nu vor traversa 6.000 de oameni, vor traversa 5.999 şi dacă or avea şi paporniţe şi mămăiţele, şi bătrânii care merg spre gară, tinerii nu vor avea, vor merge ei mai repede decât trotuarul rulant (...), eu ştiu că este gama completă de civilizaţie într-un nod ca ăsta, intermodal", a declarat edilul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici