Trupul lui Filaret Moţco va fi adus în ţară vineri. O ceremonie va avea loc la Baza 90 Otopeni

Trupul neînsufleţit al lui Filaret Moţco va fi adus, vineri, la Bucureşti, cu o aeronavă TAROM, iar o ceremonie religioasă şi militară va avea loc la Baza 90 Otopeni, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse diplomatice.

108 afișări
Imaginea articolului Trupul lui Filaret Moţco va fi adus în ţară vineri. O ceremonie va avea loc la Baza 90 Otopeni

Trupul lui Filaret Moţco va fi adus în ţară vineri. O ceremonie va avea loc la Baza 90 Otopeni (Imagine: www.esce-academz.net)

Potrivit surselor citate, trupul neînsufleţit al lui Moţco Filaret va fi adus din Dubai la Bucureşti vineri dimineaţă, la ora 8.00, la bordul unei curse TAROM. Ulterior, în jurul orei 10.00-10.30 va avea loc o ceremonie religioasă şi militară în memoria sa, la Baza 90 Otopeni.

Trupul neînsufleţit al lui Filaret Moţco a fost dus la Dubai în cursul nopţii de luni spre marţi, prin intermediul ONU. Victimele atactului de la Mazar-i-Sharif au fost supuse autopsiei la Kabul, oraş în care s-a ţinut de asemenea o ceremonie religioasă în memoria lor.

Centrul de Informare al ONU a postat, marţi, pe site-ul său, un mesaj in memoriam pentru cele 7 persoane care şi-au pierdut viaţa în atentatul de vineri.

Aceştia sunt: Filaret Moţco, România, 43 de ani, diplomat cu o carieră impresionantă în Armată, MAE, OSCE şi ONU; Joakim Dungel, Suedia, 33 de ani, avocat internaţional; Siri Skare, Norvegia, 53 de ani - fost locotenent colonel in Fortele Aeriene Regale Norvegiene, prima femeie pilot militar din istoria Norvegiei; Dil Prasad Gurung, Nepal, militar timp de 19 ani în Armata indiană; Chhabi Lal Purja Pun, Nepal, militar timp de 24 de ani în Armata indiană; Min Bahadur Thapa, Nepal, militar timp de 28 de ani în cadrul Armatei Indiei; Narayan Bahadur Thapa Magar, Nepal, militar timp de 19 ani în Armata Indiei.

Filaret Moţco, în vârstă de 43 de ani, mai participase şi la operaţiunile din centrul ONU din Kandahar, în Tadjikistan, în Federaţia Rusă, în Caucazul de Nord, în Cecenia, în Kârgâzstan şi în alte operaţiuni ale unor organizaţii internaţionale.

O carte de condoleanţe a fost deschisă la Centrul ONU în România, în care au semnat mai mulţi oficiali, printre care preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici