Trupul militarului ucis în Afganistan a fost adus la Braşov - VIDEO

Trupul neînsufleţit al militarului român Valerică Leu, ucis în Afganistan, a fost adus la Braşov, unde va avea loc înmormântarea. Sicriul cu trupul neînsufleţit, purtat pe braţe de colegii militarului de la Batalionul 33 Vânători de Munte, a fost depus cu onoruri miliare la biserica aflată în apropierea locuinţei sublocotenentului.

101 afișări
Imaginea articolului Trupul militarului ucis în Afganistan a fost adus la Braşov - VIDEO

Trupul militarului ucis în Afganistan a fost adus la Braşov (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Militarul urmează să fie înmormântat duminică.

Trupul neînsufleţit al sergentului major Valerică Leu, ridicat la grad de sublocotenent post-mortem, a fost adus, vineri, în ţară, fiind întâmpinat la sosirea la Baza aeriană 90 de familie, oficiali MApN, ministrul Apărării, Gabriel Oprea şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

Valerică Leu, din Braşov, se afla la a doua misiune în Orientul Mijlociu şi spera să îşi cumpere un apartament după misiune. Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, locuia cu chirie într-un cămin militar de garnizoană al Vânătorilor de Munte Braşov, în cartierul Astra, împreună cu familia sa. Soţia sa este, de asemenea, cadru militar.

Video Stirileprotv.ro

Militarul, care făcea parte din Batalionul 33 Manevră, dislocat în Afganistan, a murit, miercuri, la ora 8.30 (ora României), în timpul unei misiuni. Sergentul-major făcea parte dintr-o subunitate de intervenţie solicitată pentru securizarea unei căi de acces.

În timpul operaţiunii de securizare, subofiţerul a declanşat explozia unei mine antipersonal, fiind grav rănit. Militarului i s-a acordat primul ajutor şi a fost evacuat de urgenţă pe calea aerului la Spitalul militar din Baza Lagman. Cu toate eforturile medicale depuse, în urma rănilor suferite, sergentul-major Valerică Leu a decedat, a precizat MApN.

Familia sa primeşte, după decesul acestuia, 80.000 de euro asigurare de viaţă, contravaloarea a 100 de solde lunare brute, ajutor de deces şi pensie de urmaş.

De asemenea, Valerică Leu care a fost înaintat la gradul de sublocotenent post-mortem, a primit Ordinul Naţional Steaua României în Grad de Cavaler pentru militari cu însemn de război din partea preşedintelui României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici