Trupul neînsufleţit al lui Florin Tudose, depus luni la capela cimitirului Bellu. Înmormântarea are loc joi

Trupul neînsufleţit al medicului psihiatru Florin Tudose va fi depus, luni, la capela cimitirului Bellu, iar înmormântarea va avea loc joi, la Snagov, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate familiei.

914 afișări
Imaginea articolului Trupul neînsufleţit al lui Florin Tudose, depus luni la capela cimitirului Bellu. Înmormântarea are loc joi

Florin Tudose (Imagine: Cristian Radu Nema/ Mediafax Foto)

Joi, funeraliile vor începe cu o slujbă, programată la ora 11.00, la capela de la Bellu.

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), unde Tudose a fost şef al Clinicii de psihiatrie, a remis MEDIAFAX, luni, un comunicat în care îşi exprimă "profundul regret pentru dispariţia prematură şi neaşteptată a profesorului dr. Florin Tudose, un coleg şi un profesionist de o reală valoare, a cărui activitate a influenţat generaţii întregi de medici".

"Întreaga comunitate academică şi profesională va păstra vie amintirea unui cadru didactic experimentat, a unui medic dedicat profesiei şi a unui om jovial si prietenos. Prin activitatea desfăşurată în cadrul Departamentului Psihiatrie de Legătura al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, primul serviciu de acest fel din România, a contribuit la dezvoltarea asistenţei medicale de specialitate. Regretăm trecerea în nefiinţă a profesorului Florin Tudose şi suntem alături de familia îndoliată", se mai spune în comunicatul semnat de managerul SUUB, prof. dr. Cătălin Cârstoiu.

Psihiatrul Florin Tudose, în vârstă de 62 de ani, a murit, duminică după-amiază, în zona unei pieţe agroalimentare din localitatea Coşereni, judeţul Ialomiţa, după ce a căzut la pământ în momentul în care a încercat să urce în maşină la scurt timp după ce făcuse câteva cumpărături.

Potrivit unor surse din Poliţia judeţului Ialomiţa, Florin Tudose a oprit, duminică după-amiază, la piaţa agroalimentară din localitatea Coşereni, unde a făcut câteva cumpărături. În momentul în care a revenit la autoturismul cu care circula, psihiatrul s-a prăbuşit la pământ.

Imediat a fost chemată o ambulanţă, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva, deşi au efectuat manevre de resuscitare timp de câteva zeci de minute.

În cele din urmă, a fost declarat decesul, ca urmare a unui stop cardio-respirator provocat, cel mai probabil, de un infarct.

Potrivit medicilor, la faţa locului a fost trimis şi un echipaj SMURD de la Bucureşti, însă acesta a ajuns acolo când psihiatrul era deja decedat.

Trupul neînsufleţit al psihiatrului Florin Tudose a fost transportat la morga spitalului din Urziceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici