Tu când ai fost ultima dată la medic? O boală ascunsă îl ajută pe SARS COV 2 să-ţi macine sănătatea

  • Un pacient hipertensiv care are şi Covid este foarte dificil de tratat
  • 1 din 5 români are hipertensiune şi nu ştie acest lucru
  • Dacă eşti fumător, supraponderal, şi consumi multă sare mergi la medicul cardiolog
  • Hipertensiunea este o presiune a sângelui mai mare de 140/90 mmHg
5165 afișări
Imaginea articolului Tu când ai fost ultima dată la medic? O boală ascunsă îl ajută pe SARS COV 2 să-ţi macine sănătatea

Tu când ai fost ultima dată la medic? O boală ascunsă îl ajută pe SARS COV 2 să-ţi macine sănătatea

Te gândeşti că boala Covid le face mari probleme celor care au deja şi alte boli cronice, şi că tu, pentru că te ştii sănătos tun, eşti scutit de complicaţii. Statisticile arată însă că foarte mulţi dintre noi trăim cu boli despre care nu ştim, şi despre care aflăm din întâmplare, atunci când ajungem la medic pentru diferite alte afecţiuni.

Una dintre bolile diagnosticate insuficient în România este hipertensiunea. 1 din 5 o avem fără să ştim, arată statisticile. Factorii de risc ai acestei afecţiuni, printre care fumatul, obezitatea, consumul ridicat de sare, de alcool, sau stresul nu ocolesc aproape pe nimeni. Aşa că poţi să ai hipertensiune fără să ştii. Ce poţi tu să faci? Poţi să-ţi monitorizezi  acasă tensiunea, poţi să mergi la controale periodice, şi poţi să faci mai mult sport. Medici cardiologi îţi spun că lucrurile se complică mult dacă ai ghinionul să faci şi boala Covid 19. Uite de ce:

”Acest virus interferează cu mecanismele de reglare a tensiunii arteriale, mai precis cu cele care conduc la reducerea tensiunii arteriale, în felul acesta, la pacienţii hipertensivi controlul tensiunii arteriale poate să scape, chiar dacă ei au anumite tratamente”, spune Gabriel Tatu Chiţoiu, medic primar cardiolog.

”Cam un sfert din pacienţi nu ştiu că au boala respectivă. Dacă un pacient cu Covid ajunge în spital neştiind că are hipertensiune, şi ajunge în terapie intensivă sau să fie tratat de Covid, automat când ai o tensiune mult mai mare şi doctorul nu ştie, este o problemă de tratament majoră”, a declarat Oren Iancovici, medic specialist cardiolog.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici