Turcia va elimina vizele pentru români

Turcia a luat decizia politică de a elimina vizele pentru români, hotărârea urmând să fie curând formalizată într-un act normativ al guvernului de la Ankara, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ministrul de Externe, Cristian Diaconescu

176 afișări
Imaginea articolului Turcia va elimina vizele pentru români

Moscheea Albastră (Imagine: George Fluster/Mediafax Foto)

"Am salutat cu satisfacţie că Turcia ridică vizele pentru cetăţenii români care călătoresc mai puţin de 90 de zile în această ţară. Sigur, şi România va avea în vedere evaluarea unor facilitări ale regimului de circulaţie a cetăţenilor turci, mai ales a oamenilor de afaceri", a spus ministrul, aflat într-o vizită oficială în Turcia.

Ministrul a explicat că deocamdată nu este cunoscută data de la care măsura va intra în vigoare însă a precizat că acest lucru se va întâmpla curând.

"O decizie va fi luată de către Guvernul turc în perioada imediat următoare iar aceasta va menţiona data începând de la care se va aplica măsura eliminării vizelor. Important este că a fost adoptată şi anunţată o decizie politică. Mai rămâne doar actul de formalizare a acesteia într-un document", a spus ministrul.

"Am convenit asupra creării unui parteneriat strategic între România şi Turcia cu o importantă componentă economică", a mai spus Diaconescu.

El a adăugat, de asemenea, că s-a stabilit crearea unui grup strategic între cele două ţări , la nivelul ministerelor de Externe, care se va concentra pe probleme politico-militare şi strategice dar şi pe aspectul de cooperare bilaterală pe mai multe planuri.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a început, miercuri, o vizită oficială de trei zile în Turcia, la invitaţia omologului său turc, Ahmet Davutoglu. MAE a precizat că vizita are o importantă componentă economică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici