Turist german care nu a mai putut fi contactat de o săptâmână, căutat de Salvamont în Masivul Iezer

Un turist german, în vârstă de 33 de ani, este căutat în Masivul Iezer de către salvamontiştii argeşeni, după ce familia acestuia a anunţat autorităţile române că tânărul nu mai poate fi contactat de aproape o săptămână.

436 afișări

Potrivit reprezentanţilor Salvamont Nucşoara, din judeţul Argeş, bărbatul se numeşte Sasha Wolf, este din oraşul Dortmund şi a venit în România într-o călătorie montană.

Iniţial, turistul a locuit la o familie din municipiul Alba Iulia, unde a şi lăsat o parte din bagaje, iar ulterior acesta a ajuns în partea de nord a judeţului Argeş, în Masivul Iezer.

"Bărbatul a plecat, sâmbătă dimineaţă, de la Refugiul Iezer spre Curmătura Bratilei, care face face legătura cu Masivul muntos Făgăraş. Familia sa spune că din acea zi el nu a mai putut fi contactat pe telefonul mobil, şi nici nu a mai dat vreun semn rudelor. În ultimele zile, în zonă a plouat intens, au fost foarte multe precipitaţii şi luăm în calcul ca bărbatul să fi fost lovit de un fulger, să fi fost luat de un şuvoi de apă sau să fi alunecat într-o prăpastie. Zonă este greu accesibilă, mai ales într-o perioadă cu multă ceaţă, aşa cum a fost în această săptămână", a declarat şeful Salvamont Nucşoara, Valentin Retevoi.

Potrivit sursei citate, patru salvamontişti au plecat deja spre văile din zonă pentru a sta de vorbă cu ciobanii şi să-i întrebe dacă au văzut un turist rătăcit şi pentru a începe căutările.

"Dacă omul nu va fi găsit în această seară, mâine (n.r. - vineri) toţi cei şapte membri ai Salvamont Nucşoara vor reveni în zona Curmăturii Bratilei", a mai declarat şeful Salvamont Nucşoara.

Familia turistului german i-a informat pe salvamontişti că bărbatul are 1,90 m înălţime, 90 de kilograme, părul saten spre blond, ochi albaştri şi că purta un ruccsac negru colorat în verde şi mov în zona buzunarelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici