Turişti blocaţi din cauza zăpezii la Cota 1400 şi în staţiunea Rânca

Drumul care face legătura între staţiunea Sinaia şi Cota 1400 din Masivul Bucegi este blocat, duminică, pe acest tronson stratul de zăpadă măsurând 60 de centimetri, turiştii care se află la hotelul de la 1400 neavând nicio posibilitate de a coborî în staţiune. Aproximativ 250 de turişti se află şi în staţiunea Rânca, judeţul Gorj, unde drumul este blocat din cauza zăpezii, autorităţile locale spunând că traficul ar putea să fie reluat în jurul orei 17.00.

792 afișări
Imaginea articolului Turişti blocaţi din cauza zăpezii la Cota 1400 şi în staţiunea Rânca

Turişti blocaţi din cauza zăpezii la COta 1400 şi în staţiunea Rânca (Imagine: Zoltan Racz/Mediafax Foto)

Turiştii cazaţi la hotelul de la cota 1400 din Masivul Bucegi şi la celelalte cabane sunt sfătuiţi să nu plece din cabane întrucât drumurile care coboară de pe munte spre staţiunile de pe Valea Prahovei sunt blocate din cauza zăpezii.

Astfel, drumul care face legătura între Sinaia şi Cota 1400 din Bucegi este complet blocat din cauza stratului de zăpadă care atinge 60 de centimetri, iar turiştii cazaţi la hotelul de la 1400 nu au nicio posibilitate să coboare de pe munte.

În hotelul de la Cota 1400 se află o turistă care a fost operată şi care are nevoie de un medicament, însă nu poate să ajungă la farmacie. Salvamontiştii din Sinaia caută soluţii pentru a o ajuta pe femeie să obţină medicamentele de care are nevoie.

Potrivit lui Dan Trif de la Salvamont Sinaia, un salvamontist a încercat să urce spre Cota 1400 cu snowmobilul, dar nu a reuşit din cauza zăpezii.

Şi turiştii din celelalte cabane şi hoteluri din Masivul Bucegi au fost sfătuiţi să nu plece pentru că drumurile spre staţiuni sunt blocate.

Conform salvamontiştilor, în unele zone de pe munte stratul de zăpadă atinge înălţimea unui om, iar pe toate văile din Bucegi există risc maxim de producere a unor avalanşe.

Aproximativ 250 de turişti se află, duminică după-amiază, în staţiunea Rânca, judeţul Gorj, unde drumul este blocat din cauza zăpezii, autorităţile locale spunând că traficul ar putea să fie reluat în jurul orei 17.00.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, Daniel Tică, declara că traficul este închis încă din cursul dimineţii pentru şoferii care vor să urce sau să coboare de la Rânca, aici viscolul troienind zăpada.

Traficul pe Defileul Jiului a fost blocat, duminică, mai mult de două ore, între municipiul Petroşani şi Târgu Jiu, în urma producerii unei avalanşe.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici