Turistul rănit, blocat în Munţii Mehedinţi, a fost coborât în siguranţă de salvatori - VIDEO

Turistul rănit care a rămas blocat, sâmbătă, într-o capcană pentru urşi din Munţii Mehedinţi a fost coborât în siguranţă de salvatori, după o operaţiune care a durat peste zece ore.

18 afișări
Imaginea articolului Turistul rănit, blocat în Munţii Mehedinţi, a fost coborât în siguranţă de salvatori - VIDEO

Turistul rănit, blocat în Munţii Mehedinţi, a fost coborât în siguranţă de salvatori - VIDEO

Salvatorii plecaţi sâmbătă după-amiază în căutarea turistului care a sunat la 112 să anunţe că este rănit şi blocat pe crestele Munţilor Mehedinţi au reuşit să îl aducă pe bărbat la baza muntelui, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, tânărul, în vârstă de 23 de ani, a fost găsit în Cheile Tasnei, la Pietrele Albe, în Masivul Domogled.

Tânărul le-a povestit salvatorilor că este student la Geografie şi că făcea drumeţii pe munte, el trecând printr-o întâmplare similară şi în Munţii Bucegi, când a fost salvat tot de salvamontişti.

Conform şefului Salvamont Caraş Severin, Valentin Balaban, operaţiunea de salvare a fost una extrem de dificilă, salvamontiştii fiind nevoiţi să tragă salve pentru a-l localiza pe tânăr.

"El a ştiut tehnica resorturilor şi a reuşit să se salveze singur din capcana de urşi, până să ajungem noi la el, dar nu a rămas pe loc aşa cum i-am comunicat noi, ci a plecat în altă direcţie şi s-a rătăcit din nou", a explicat Balaban.

El a spus că starea turistului este bună, acesta primind îngrijiri medicale la picior de la medicii de pe ambulanţă.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici