Turistul rănit în Munţii Făgăraş, salvat în urma unei operaţiuni care a durat toată noaptea

Turistul de 47 de ani care a suferit sâmbătă seara o fractură de picior în Munţii Făgăraş a fost salvat de salvamontiştii din Sibiu şi Argeş, în urma unei intervenţii care s-a finalizat duminică dimineaţa.

285 afișări
Imaginea articolului Turistul rănit în Munţii Făgăraş, salvat în urma unei operaţiuni care a durat toată noaptea

Turistul rănit în Munţii Făgăraş, salvat în urma unei operaţiuni care a durat toată noaptea

Potrivit Salvamont Sibiu, apelul la 112 a fost făcut sâmbătă seara. Un bărbat de 47 de ani s-a accidentat şi a suferit o fractură de picior în zona Vârfului Negoiu/Strungi din Munţii Făgăraş.

La faţa locului a fost trimis elicopterul din Caransebeş, dar, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, acesta nu a putut să ajungă la victimă.

Elicopterul a reuşit însă să lase în apropierea zonei cinci salvamontişti sibieni, care au încercat să recupereze victima prin troliere.

„Din păcate, vremea nefavorabilă, cât şi ora târzie a forţat echipajul IGAV să se retragă”, spun salvatorii montani din Sibiu.

În final, s-a intervenit pe jos cu alte echipe pentru sprijin şi transport.

În total, aproximativ 30 salvamontişti din Sibiu şi Arges au fost implicaţi în operaţiunea de salvare a persoanei accidentate şi de acordare a asistenţei pentru alte 7 persoane din acelaşi grup. Intervenţia s-a încheiat duminică dimineaţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turist,
salvat,
salvamont

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici