Ucraina a creat o arhivă online despre „crimele de război ruseşti”: ce conţine şi cum este realizată

Anunţul ministrului de externe ucrainean Kuleba a răspuns astfel la dezinformările Kremlinului, dorind să prezinte „crimele Rusiei”.

670 afișări
Imaginea articolului Ucraina a creat o arhivă online despre „crimele de război ruseşti”: ce conţine şi cum este realizată

Atrocităţile comise, fotografiile oraşelor înainte şi după bombardamente, sunetul sirenelor, cadavrele civililor ucişi cu brutalitate şi feţele marcate de drama războiului.

Cu un tweet, ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a anunţat crearea unei arhive multimedia, în stilul unui „web-doc” sau reportaj jurnalistic online, care culege mărturii de tot felul: videoclipuri, imagini, sunete şi scurte rezumate.a ceea ce s-a întâmplat în Ucraina de la începutul invaziei ruse din 24 februarie până astăzi, cu o actualizare constantă a încălcărilor şi acţiunilor comise de armata rusă.

„Am creat o arhivă online pentru a documenta crimele de război ale Rusiei în ţara noastră”, a spus ministrul pe Twitter, amintind că „niciunul dintre responsabili nu va scăpa de justiţie”. Postarea adaugă, de asemenea, un link către site-ul nou creat, astfel încât fiecare utilizator să îşi poată face o idee despre clima care se experimentează în oraşele bombardate.

Există o parte dedicată donaţiilor pentru sprijinirea populaţiei afectate, completată cu un curs de schimb între grivna ucraineană şi alte valute (un euro valorează în prezent aproximativ 33 grivne).

Iniţiativa guvernului de la Kiev nu are doar o implicaţie concretă pentru publicul străin şi scopul donaţiilor pentru susţinerea armatei ucrainene, ci face şi parte din al treilea front (după războiul purtat pe teren şi cel cibernetic). Unul care implică puternic lumea informaţiei.

Dacă preşedintele Vladimir Putin, prin Roskomnazdor, autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din ţară, a suspendat publicaţiile din ziare independente şi a „masacrat” programele de televiziune şi radio nealiniate la guvern, pe de altă parte, Kievul studiază diferite moduri de a reacţiona.

AICI, link-ul site-ului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici