Udrea: Facem PLÂNGERE PENALĂ împotriva lui Ponta pentru ameninţare şi şantaj în cazul petiţiei PMP

PMP va face plângere penală împotriva premierului Victor Ponta pentru ameninţare şi şantaj la adresa celor care au semnat petiţia PMP legată de acciza la carburant, a declarat, duminică, Elena Udrea, comentând astfel demersul Guvernului privind sesizarea Parchetului.

757 afișări
Imaginea articolului Udrea: Facem PLÂNGERE PENALĂ împotriva lui Ponta pentru ameninţare şi şantaj în cazul petiţiei PMP

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Domnul Ponta confundă Partidul Mişcarea Populară cu PSD, crede că dacă domnul Dragnea şi baronii locali au furat la alegeri şi la referendum, partidul acesta, care este un partid de oameni tineri, face exact ce au făcut ei. Îi facem plângere penală domnului Ponta, pentru că ameninţă şi şantajează oamenii care au avut curaj să semneze cu nume, prenume, număr de telefon, pe aceste liste împotriva accizei", a spus Udrea.

Ea a spus că cei de la PMP au primit telefoane de la oameni care au semnat petiţia PMP şi care s-au plâns că sunt verificaţi şi că se tem de ce li se poate întâmpla.

"Declaraţia lui Victor Ponta este aberantă şi este din categoria jocului pe care-l face, aruncă o vorbă şi apoi noi stăm să o dezamorsăm. Domnul Victor Ponta să ştie că-i vom face plângere penală pentru că-i şantajează, îi ameninţă pe oameni. Am fost sunată că oamenii au fost verificaţi la telefon dacă au semnat acele liste şi oamenii se tem de ceea ce li s-ar putea întâmpla. Unii dintre ei sunt angajaţi la stat, se tem că vor fi daţi afară, se tem de faptul că vor fi controlaţi la firmele pe care le au, sunt oameni care în momentul acesta se tem de ce li se poate întâmpla pentru că au semnat acele liste împotriva Guvernului", a precizat Udrea.

Ea s-a arătat nemulţumită că aceşti oameni sunt cercetaţi de Corpul de Control al Guvernului şi a precizat că semnăturile PMP împotriva introducerii accizei au fost strânse în principal de tineri.

"Când vorbim de oameni care-şi depun semnătura pe o hârtie împotriva unei măsuri a Guvernului, cum să-ţi permiţi să-i cercetezi cu Corpul de Control al Guvernului? Până la urmă să-i cercetăm pe oamenii care-şi permit să nu se uite la programul de televiziune în care este lăudat domnul Victor Ponta. Aceste semnături au fost stânse în principal de tineri, noi avem un procent foarte mare de tineri în interiorul partidului, iar cei care au stat în stradă şi au strâns semnături sunt tinerii. Ei nu fură cum fură baronii locali ai PSD", a mai spus Elena Udrea.

Ea a mai arătat că dacă "teroare" este mijlocul prin care Victor Ponta vrea să câştige alegerile, "atunci de teroare o să aibă şi dânsul parte", deoarece PMP "o să-l terorizeze cu plângeri penale".

Liderul PMP a arătat că România a devenit pentru Victor Ponta o ţară în care nimeni nu trebuie să îndrăznească să-i spună acestuia că guvernează prost. "Ei bine Mişcarea Populară se va lupta cu Ponta şi cu PSD şi-i vom arăta că are de ce să se teamă de noi", a precizat Udrea.

Ea a rătat că nu s-a încălcat nicio lege pentru că nu era vorba de alegeri, proces care este reglementat printr-o lege, ci este vorba despre nişte tabele care s-au întocmit cu oamenii care erau împotriva accizei.

Guvernul va sesiza Parchetul pentru petiţia depusă la Guvern de către deputatul independent Daniel Geantă din partea Partidului Mişcarea Populară (PMP) împotriva accizei la carburanţi, arătând că, din totalul celor 300.000 semnături invocate, peste 200.000 nu pot fi identificate, conţin date false sau ale unor decedaţi.

Concluzia rezultă dintr-o verificare a Corpului de Control al premierului.

În raport se arată că, după deschiderea cutiei conţinând listele de semnături, strânse sub supravegherea şi prin implicarea reprezentanţilor Partidului Mişcarea Populară, au fost găsite 14.608 file cu doar 215.876 rubrici completate (nu cu 300.000), în perioada 1 ianuarie-25 martie, cu diverse date. Dintre aceste rubrici, numai 213.983 conţin semnături, din care 1.012 cu nume indescifrabil sau incomplet, precum Paraschiv Măgurele, Otomega Bucureşti, Gheorghe Oradea, şi 3.252 rubrici fără a fi prezentată localitatea semnatarului.

Numărul total al al rubricilor cu date complete este astfel de 209.719.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, pe 14 martie, la unul din corturile de campanie ale PMP, o petiţie pentru respingerea taxei suplimentare la carburant pe care Guvernul doreşte să o introducă.

"Consider taxa asta, de 42 de bani pentru un litru de benzină şi motorină, inutilă. Bugetul de stat nu avea nevoie de banii ăştia, bani care să fie transferaţi apoi baronilor locali în campanie. E în neregulă", spunea şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici