Udrea: România are una dintre cele mai mici rate ale şomajului din UE

Rata şomajului din România este printre cele mai mici din UE şi chiar sunt greu de găsit potenţiali angajaţi, susţine ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, care crede că "nu este aşa o problemă cu locurile de muncă" dacă sunt refuzate activităţi remunerate cu 50 de lei pe zi.

230 afișări
Imaginea articolului Udrea: România are una dintre cele mai mici rate ale şomajului din UE

Udrea: România are una dintre cele mai mici rate ale şomajului din UE (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În prima jumătate a anului guvernul a reuşit să dea cel mai mare buget la investiţii dintre toate guvernele UE, ceea ce s-a văzut în faptul că avem un şomaj printre cele mai mici din Europa. Este greu să găseşti să angajezi pe cineva astăzi", a spus Udrea, într-o conferinţă de presă pe tema modernizării parcului Moghioroş din Bucureşti.

Ea a spus că multe persoane fără loc de muncă au refuzat să lucreze la recensământ şi să câştige astfel 50 de lei pe zi.

"50 de lei pe zi pentru foarte mulţi care n-au loc de muncă înseamnă puţin şi nu sunt interesaţi. Asta înseamnă că nu este aşa o problemă cu locurile de muncă, lucru bun, pe de o parte, pentru că n-am vrea să fim în situaţia altor ţări europene care au şomaj de peste 20%. Noi avem un şomaj de aproape 7%, suntem pe locul 7 în Uniunea Europeană, deci investiţiile care s-au făcut de către stat, sprijinul pentru mediul privat, care a venit, în măsură mai mică până acum, dar va veni de acum încolo într-o măsură mai mare, toate aceste măsuri vor face să se creeze locuri de muncă pentru tineri, pentru cei care sunt în stare să muncească", a mai spus Udrea.

Institutul Naţional de Statistică a anunţat miercuri că rata şomajului, calculată conform Biroului Internaţional al Muncii (BIM) în formă ajustată sezonier era în luna iulie de 7,3%, în stagnare faţă de luna anterioară şi cu 0,1 puncte procentuale peste nivelul lunii iulie 2010. Numărul şomerilor BIM (în vârstă de 15-74 ani) era în iulie de 707.000 de persoane.

Udrea a mai vorbit joi despre importanţa investiţiilor în depăşirea crizei economice şi ajutoarele la încălzirea locuinţei de care trebuie să beneficieze persoanele cu venituri reduse din Bucureşti, apreciind totodată şi că peste un milion de români primesc ilegal pensii şi ajutoare sociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici