Udrea: România e o piaţă de 20 de milioane de turişti care ar trebui reînvăţaţi să-şi viziteze ţara

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a afirmat, marţi, la Ploieşti, că România este "o piaţă de 20 de milioane de turişti care ar trebui reînvăţaţi să-şi viziteze ţara" şi că Ministerul Turismului nu poate interveni în ceea ce priveşte preţurile practicate de hotelierii români.

Urmărește
27 afișări
Imaginea articolului Udrea: România e o piaţă de 20 de milioane de turişti care ar trebui reînvăţaţi să-şi viziteze ţara

Udrea: România e o piaţă de 20 de milioane de turişti care ar trebui reînvăţaţi să-şi viziteze ţara (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Prezentă marţi la Ploieşti, unde a participat la Colegiul Director al PDL Prahova în cadrul căruia Emil Boc şi-a prezentat moţiunea cu care candidează pentru un nou mandat de preşedinte PDL, Elena Udrea a afirmat că este "un noroc pentru România că poate să folosească bani europeni pentru a se promova atât pe piaţa externă, cât şi pe piaţa internă.

"România este o piaţă de 20 de milioane de turişti care ar trebui reînvăţaţi să-şi viziteze ţara", a afirmat Udrea.

Ministrul Turismului a spus că nu pot fi opriţi românii să plece în străinătate, dar că "este bine" ca românii să viziteze şi ţara lor.

În ceea ce priveşte preţurile practicate de hotelierii din România, Udrea a apreciat că acestea "ar fi bine să fie adaptate pieţei".

"Ar fi bine ca preţurile din România să fie adaptate pieţei. Din păcate, ministerul (Ministerul Turismului - n.r.) nu poate reglementa preţurile pentru că este o piaţă liberă, dar atât timp cât vor fi turişti care vor plăti hotelierilor preţurile considerate mari înseamnă că aceştia nu vor scădea preţurile. Noi ne dorim mai multă calitate. În ceea ce priveşte preţurile, noi nu avem nicio competenţă", a spus Udrea.

Ministrul Turismului a adăugat că în primul trimestru al acestui an a crescut numărul turiştilor străini care au vizitat România, creştere care a fost de asemenea înregistrată şi în trimestrul al patrulea din anul 2010.

"Cred că trebuie să investim în promovare. România beneficiază de 75 de milioane de euro bani europeni pentru a se promova şi cred că ar trebui să fim în stare să cheltuim aceşti bani", a mai spus Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici