Udrea: Tarifele de pe litoralul românesc sunt mari comparativ cu calitatea serviciilor

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, spune că hotelierii de pe litoralul românesc practică preţuri asemănătoare celor din Grecia şi Turcia, în condiţiile în care serviciile oferite nu sunt la acelaşi nivel, în timp ce hotelierii bulgari au chiar preţuri mai mici.

22 afișări
Imaginea articolului Udrea: Tarifele de pe litoralul românesc sunt mari comparativ cu calitatea serviciilor

Udrea: Tarifele de pe litoralul românesc sunt mari comparativ cu calitatea serviciilor (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

"Am văzut la Târgul de Turism al României că bulgarii au preţuri mai mici decât preţurile hotelierilor de pe litoralul românesc. Noi suntem undeva pe unde sunt Grecia şi Turcia la preţuri, dar nu comparăm serviciile. În timp ce la noi serviciile, în mare parte, nu neapărat peste tot, nu sunt la standardele de calitate la care există în celelalte ţări pe care le-am dat ca exemplu. Preţurile la noi sunt fie mai mari, fie comparativ egale cu ale celorlalte destinaţii", a declarat Udrea, vineri, la Costineşti.

Ministrul a precizat că hotelierii români trebuie să înţeleagă că ar avea mai mult de câştigat dacă ar practica preţuri mai mici şi ar mări sezonul decât dacă practică tarife mai mari în numai două luni de sezon.

"Cred că este momentul ca hotelierii să înţeleagă că, decât să încerce să câştige pe termen scurt, în două luni de sezon, din preţuri foarte mari, mai bine acceptă să scadă preţurile, să crească sezonul şi să poată să ţină măcar turiştii români acasă. Este greu să-i păstrezi pe turiştii români pe litoralul românesc câtă vreme în ţările despre care vorbeam au condiţii şi servicii mult mai bune şi preţuri mai mici", a mai spus Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici