Udrea: Trebuie pusă taxă pe unităţile hoteliere de pe litoral lăsate în paragină

Ministrul Turismului, Elena Udrea, susţine că primăriile de pe litoral ar trebui să pună taxă pentru unităţile hoteliere lăsate în paragină pentru a-i determina pe proprietarii acestora să le renoveze şi să le introducă în circuitul turistic, aşa încât să nu strice imaginea staţiunii respective.

394 afișări
Imaginea articolului Udrea: Trebuie pusă taxă pe unităţile hoteliere de pe litoral lăsate în paragină

Udrea: Trebuie pusă taxă pe unităţile hoteliere de pe litoral lăsate în paragină (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

"Am reuşit să trecem în Codul Fiscal o prevedere pe care industria hotelieră de pe litoral în special a solicitat-o din 2009 şi despre care am vorbit de doi ani, şi anume o taxare mai mare pentru cei care au structuri de cazare şi le ţin închise. Pe de altă parte, nimeni nu opreşte Primăria şi aici am avut o discuţie şi cu domnul primar de pe sudul litoralului şi cu domnul prefect, nimeni nu opreşte Primăria să pună taxă pentru cei care ţin hotelurile în degradare şi nu le ridică la standardul la care să se practice turismul", a declarat, joi, Elena Udrea, la Eforie Nord, citată de corespondentul MEDIAFAX.

Atunci când i s-a spus că sunt şi clădiri ale statului aflate în paragină în diverse staţiuni, Udrea a precizat că şi acelea trebuie sancţionate.

"Cu statul e foarte greu să lucrezi. Am tot încercat să conving diverse instituţii ale statului şi să transmită către autorităţile publice locale proprietăţile pe care le deţin pentru a fi amenajate şi introduse în circuitul turistic sau măcar să arate mai bine şi să fie mai atractivă staţiunea, după amenajare. E foarte greu să lucrezi cu statul pentru că fiecare are impresia că e centrul Pământului şi numai ce ştiu ei din birouri este bun, ce ştiu ceilalţi care lucrează în industrie nu se potriveşte", a explicat Udrea.

Un jurnalist i-a spus ministrului că o asemenea taxă a fost iniţiată pentru staţiunile din sudul litoralului, dar prefectul a atacat în instanţă hotărârea respectivă, iar Udrea a replicat că disputele politice trebuie să ocolească turismul.

"Rugămintea mea a fost ca disputele politice să ocolească puţin turismul şi să lase litoralul să evolueze pozitiv. Deci, o taxă care să-i sancţioneze suplimentar pe cei care îşi permit să distrugă staţiuni, prin faptul că sunt proprietari şi ţin hotelurile în stare de degradare avansată este binevenită şi trebuie introdusă de toţi primarii de staţiuni", a menţionat Udrea.

Consiliul Local Mangalia a introdus o taxă pentru unităţile hoteliere lăsate în paragină, dar această hotărâre a fost atacată în instanţă de către prefectul judeţului Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici