Udrea: Turismul pe litoral a crescut în acest an cu 5%

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că turismul a crescut, în acest an, pe litoralul românesc cu cinci la sută, potrivit raportărilor hotelierilor.

22 afișări
Imaginea articolului Udrea: Turismul pe litoral a crescut în acest an cu 5%

Udrea: Turismul pe litoral a crescut în acest an cu 5% (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Oficial, pe declaraţiile hotelierilor, în care nu am totală încredere pentru că ştim că evaziunea fiscală este mare în turism, anul acesta, în vara aceasta, turismul pe litoral a crescut cu cinci la sută. Există exemple concrete, este vorba de un complex hotelier din Neptun care a avut o creştere de 25 la sută. Este o investiţie frumoasă, nouă, unde oamenii s-au străduit să facă şi turism de sănătate, ceea ce arată că şi pe litoral, dacă ai un produs turistic bine conturat, de calitate, cu servicii turistice de calitate, poţi să ai creştere chiar şi pe litoralul românesc", a spus Elena Udrea.

Udrea a afirmat că, din păcate, litoralul încă nu este suficient de bine pregătit şi competitiv pentru a putea fi un produs prin care România să fie competitivă pe piaţa internaţională.

Elena Udrea a adăugat că această creştere de cinci la sută în turismul de pe litoral îi dă speranţă că acesta ar putea deveni competitiv dacă va fi pregătit corespunzător.

Udrea a spus că ministerul pe care îl conduce nu poate renunţa la dezvoltarea turismului de pe litoral deoarece este o destinaţie de turism intern cel puţin pentru o piaţă de 20 de milioane de oameni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici