VIDEO  Un Airbus Beluga este lovit în zbor de fulger. Video cu momentul terifiant

Se estimează că la fiecare 1.000 de ore de zbor, un avion este lovit de fulger.

3100 afișări
Imaginea articolului Un Airbus Beluga este lovit în zbor de fulger. Video cu momentul terifiant

Un Airbus Beluga este lovit în zbor de fulger. Videoclipul momentului terifiant

Descărcarea electrică nu reprezintă un pericol pentru pasageri, datorită efectului Faraday. Această teorie - descoperită de fizicianul Michael Faraday - afirmă că câmpul electromagnetic din regiunea internă a unui conductor este zero, anulând efectul câmpurilor externe care pot afecta conductorul.

Aşa se explică de ce, atunci când fulgerul loveşte o aeronavă, descărcările electrice circulă în exteriorul aeronavei şi nu lovesc interiorul.

Cu toate acestea, vederea unui fulger care loveşte un avion este încă şocantă şi înspăimântătoare, aşa cum a făcut-o marţi, 1 noiembrie, într-un zbor. din Flintshire, Ţara Galilor, până în Hamburg, Germania.

Momentul incredibil a fost înregistrat de o cameră dintr-un vehicul. Un fulger a lovit un avion cargo Airbus Beluga la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Hawarden.

Avionul se îndrepta spre Hamburg când s-a produs evenimentul. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar avionul a aterizat în siguranţă pe teritoriul Germaniei, la scurt timp după ora 14.30.

Videoclipul arată fulgerele lovind în spatele Airbus Beluga XL5 de 63 de metri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici