Un angajat al CE Turceni, lider sindical în cadrul unităţii, a fost găsit spânzurat în timpul programului

Un angajat al Complexului Energetic Turceni, lider sindical în cadrul unităţii, a fost găsit, marţi, spânzurat în apropiere de locul unde lucra, decesul său fiind considerat accident de muncă, potrivit procurorului Mihai Lădaru din cadrul Parchetului Judecătoriei Motru.

142 afișări
Imaginea articolului Un angajat al CE Turceni, lider sindical în cadrul unităţii, a fost găsit spânzurat în timpul programului

Un angajat al CE Turceni, lider sindical în cadrul unităţii, a fost găsit spânzurat în timpul programului (Imagine: www.eturceni.ro)

Procurorul Mihai Lădaru de la Parchetul Judecătoriei Motru a declarat că bărbatul a fost găsit mort de către colegi, precizând că angajatul nu a lăsat vreun bilet prin care să îşi explice gestul.

Bărbatul avea 49 de ani şi lucra ca maistru în cadrul carierei Jilţ Nord, trupul său neînsufleţit fiind observat atârnând într-un cablu aproape de ora la care colegii acestuia se pregăteau să termine programul de lucru.

Astfel, o echipă formată dintr-un procuror şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au mers la faţa locului pentru a cerceta împrejurările în care s-a produs decesul, procurorul Mihai Lădaru menţionând că moartea bărbatului este considerată accident de muncă, întrucât a avut loc în timpul programului de lucru.

Trupul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru necropsie.

Rudele şi apropiaţii acestuia au fost audiaţi de către procurorul de caz, însă nu au putut să indice vreun motiv pentru care bărbatul ar fi decis să îşi pună capăt zilelor.

Procurorul Mihai Lădaru a precizat că din discuţiile avute cu soţia lui Ion Gârdu acesta se plângea, în ultima vreme, de greutatea rambursării unui credit bancar, femeia spunându-le însă anchetatorilor că soţul ei nu a făcut niciodată o problemă din acest aspect.

Senatorul PDL Ion Ruşeţ, preşedinte al Uniunii Sindicale Mine-Energie din cadrul CE Turceni, a precizat corespondentului MEDIAFAX că familia lui Ion Gârdu va fi ajutată material de către membrii de sindicat şi de Complexul Energetic.

"Este inexplicabil gestul dumnealui, cu atât mai mult cu cât era unul dintre liderii noştri sindicali din zonă, era o persoană apreciată şi nimeni nu îşi dă seama ce l-a putut determina să recurgă la un asemenea gest. Sigur că noi vom ajuta material familia, aşa cum facem de fiecare dată când dispare un coleg de-al nostru, deşi asta nu va recompensa niciodată pierderea suferită", a spus Ruşeţ.

Bărbatul era căsătorit şi avea doi copii majori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici