Un angajat al Guvernului linişteşte apele: Salariile demnitarilor rămân la nivelul acestui an

„Salariile demnitarilor rămân la nivelul acestui an”, spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului.

396 afișări
Imaginea articolului Un angajat al Guvernului linişteşte apele: Salariile demnitarilor rămân la nivelul acestui an

Un angajat al Guvernului liniştete apele: Salariile demnitarilor rămân la nivelul acestui an

„Din toate datele pe care le am, la nivelul guvernului nu doar că nu se va întâmpla, dar nici nu există intenţia să aibă loc acest lucru. AU mai existat periodic diverse speculaţii pe această temă. Nu există această intenţie, iar demnitarii din România vor avea, cel puţin datelor oficiale pe care le deţin şi nu am elemente care să justifice semne de întrebare, nici în cunoscuta ordonanţă trenuleţ nu sunt astfel de elemente. Dimpotrivă, există o orientare extrem de aşezată în cumpătare şi buna cântărire a modului în care sunt cheltuiţi banii publici. (...) Salariile demnitarilor rămân la nivelul acestui an”, spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului.

El afirmă că proiectul ordonanţei-trenuleţ nu a fost discutat în şedinţa de guvern de marţi.

Ministerul Finanţelor a pus în dezbatere o ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şipentru modificarea şi completarea unor acte normative, cunoscută drept „ordonanţa trenuleţ”.

Proiectul propune majorarea salariilor bugetarilor cu 10% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022, fără a se depăşi valoarea nominală pentru anul 2022 prevăzută în anexele la Legea cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare a cuantumului brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice.

Valoarea punctului de pensie se majorează de la 1.586 la 1.785 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici