Un asteroid de mari dimensiuni a trecut FOARTE aproape de Pământ. NASA, avertisment despre riscul unei coliziuni

Un asteroid de mari dimensiuni a trecut foarte aproape de Terra vineri dimineaţă, iar specialiştii de la NASA avertizează că, deşi de data aceasta nu a reprezentat un pericol, există riscul unei coliziuni cu Pământul în următorii o sută de ani, potrivit The Independent.

17452 afișări
Imaginea articolului Un asteroid de mari dimensiuni a trecut FOARTE aproape de Pământ. NASA, avertisment despre riscul unei coliziuni

Un asteroid de mari dimensiuni a trecut aproape de Pământ. NASA, avertisment despre riscul unei coliziuni

Asteroidul 2019 GC6 a trecut cel mai aproape de Terra vineri dimineaţă, la 06.41 GMT (9.41, ora României).

Asteroidul a fost descoperit în urmă cu nouă zile, de un sistem de monitorizare a obiectelor spaţiale al NASA, Catalina Sky Survey, situat în Tucson, statul american Arizona.

2019 GC6 a trecut vineri dimineaţă pe lângă Terra la o distanţă de doar 219.000 de kilometri, puţin mai mult de jumătate din cea dintre Pământ şi Lună.

La momentul trecerii pe lângă Terra, asteroidul, cu o lungime de 7,5 - 30 de metri, avea o viteză de 20.300 de kilometri/ oră, potrivit Jet Propulsion Laboratory al NASA.

Specialiştii NASA au clasificat asteroidul 2019 GC6 drept "potenţial periculos", dar acest lucru nu înseamnă că Terra a fost în pericol. Această clasă de asteroizi cuprinde obiectele care trec pe lângă Terra la o distanţă de maximum 8 milioane de kilometri, fiind suficient de mari "încât să provoace distrugeri semnificative", potrivit NASA.

Însă specialiştii NASA spun că există totuşi riscul ca acesta să se lovească de Terra în următorul secol, precizând că este dificil de anticipat traiectoria exactă a acestuia.

Asteroidul va mai trece foarte aproape pe lângă Terra în 2034, 2041 şi 2048.

Specialiştii NASA şi-au propus ca, până în 2020, să identifice 90% dintre asteroizii de mari dimensiuni - peste 140 de metri - care ajung în apropierea Terrei, dar ar putea avea nevoie de 30 de ani pentru a realiza acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici