Un avion ultrauşor s-a prăbuşit în Maramureş: Un bărbat a murit şi altul a fost rănit. Cauza accidentului aviatic ar fi oprirea motorului

Un bărbat a murit şi altul a fost rănit, sâmbătă seară, după ce avionul ultrauşor în care se aflau s-a prăbuşit pe un câmp din apropiere de localitatea Copalnic Mănăştur, judeţul Maramureş.

4447 afișări
Imaginea articolului Un avion ultrauşor s-a prăbuşit în Maramureş: Un bărbat a murit şi altul a fost rănit. Cauza accidentului aviatic ar fi oprirea motorului

Un avion ultrauşor s-a prăbuşit în Maramureş: Un bărbat a murit şi altul a fost rănit (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, Cornel Băbuţ, apelul privind prăbuşirea avionului a fost primit sâmbătă, în jurul orei 17.40.

Avionul ultrauşor, în care se aflau doi bărbaţi, s-a prăbuşit pe un câmp din apropiere de localitatea Copalnic Mănăştur.

În urma impactului cu solul, cei doi bărbaţi au fost răniţi, unul dintre ei, aflat în stare mai gravă, fiind resuscitat de medicii ajunşi la faţa locului. După aproximativ 40 de minute, manevrele de resuscitare în cazul bărbatului au fost oprite, acesta fiind declarat decedat.

Celălalt bărbat are numeroase traumatisme, fiind transportat la spital.

”La faţa locului ne-am deplasat cu un echipaj de terapie intensivă mobilă şi un echipaj de urgenţă de la SMURD Baia Mare. La locul prăbuşirii avionului am găsit pilotul în stop cardiorespirator, a fost resuscitat, însă până la urmă s-a constatat decesul. Tânărul care era pasager în avion a fost transportat la spitalul din Baia Mare, este conştient, dar are multiple traumatisme. După ce va fi examinat, medicii vor decide dacă rămâne în spitalul din Baia Mare sau va fi transferat în altă parte”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Oana Alexa-Gonczi, de asemenea, purtător de cuvânt al ISU Maramureş.

Ea a precizat că avionul ultrauşor este particular şi opera şi pe un aerodrom particular aflat în apropierea locului unde s-a prăbuşit.

Principala ipoteză în cazul avionului prăbuşit în Maramureş este că motorul s-ar fi oprit - prefect

Principala ipoteză luată în calcul de anchetatori în cazul avionului ultrauşor prăbuşit pe un câmp din apropiere de localitatea Copalnic Mănăştur, judeţul Maramureş, este că motorul aparatului s-ar fi oprit, a declarat prefectul Anton Rohian, care a precizat că bărbatul rănit este în stare stabilă.

Potrivit prefectului de Maramureş, Anton Rohian, o echipă de procurori şi poliţişti judiciarişti a început cercetările la locul prăbuşirii avionului, iar duminică dimineaţă la Copalnic Mănăştur va ajunge o echipă de la Autoritatea Aeronautică Civilă care va începe, în paralel, o altă anchetă.

Anton Rohian a precizat că principala ipoteză luată de calcul de anchetatori în acest caz este că motorul avionului ar fi cedat.

Conform sursei citate, în momentul prăbuşirii, avionul ultrauşor, care aparţine unui aeroclub din Târgu Mureş, se afla în procedură de aterizare.

Prefectul a mai spus că pilotul avionului, care a decedat în urma accidentului, era din Satu Mare şi avea 63 de ani şi efectua ore de instructaj cu bărbatul rănit, în vârstă de 43 de ani.

”Pilotul de 63 de ani era practic proprietarul acestui avion. Avea toate aprobările din punct de vedere al acestui zbor”, a spus Anton Rohian.

El a mai spus că bărbatul rănit este în stare stabilă şi va rămâne internat la Spitalul Judeţean din Baia Mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici