Un avocat şi un agent de poliţie, trimişi în judecată de DNA după ce au cerut mită 5.000 de lei

Un avocat din cadrul Baroului Mehedinţi şi un agent de poliţie de la Biroul Poliţiei Rutiere Drobeta Turnu Severin au fost trimişi în judecată, luni, de procurorii anticorupţie, după ce au cerut unei persoane 5.000 de lei pentru a o scăpa de dosar penal, în urma unui accident rutier, potrivit DNA.

187 afișări
Imaginea articolului Un avocat şi un agent de poliţie, trimişi în judecată de DNA după ce au cerut mită 5.000 de lei

Un avocat şi un agent de poliţie, trimişi în judecată de DNA după ce au cerut mită 5.000 de lei (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit rechizitoriului procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în cursul lunii octombrie avocatul Dan Bălănescu a cerut de la o persoană, cea care a şi făcut denunţul, suma de 5.000 de lei. Banii urmau să ajungă la Valentin-Ionuţ Chiriac, agent şef adjunct în cadrul Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin.

După primirea sumei de bani, Chiriac trebuia să-l determine pe un agent de poliţie să nu întocmească un dosar penal împotriva denunţătorului, implicat într-un accident rutier.

"La data de 14 octombrie 2013, denunţătorul i-a remis inculpatului Bălănescu Dan, în prezenţa inculpatului Chiriac Valentin Ionuţ, suma de 1.500 lei, din cei 5.000 lei pretinşi, iar la data de 26 noiembrie 2013, avocatul Bălănescu Dan a primit de la denunţător şi diferenţa de 3.500 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", conform DNA.

Potrivit sursei citate, în timpul urmăririi penale, au fost consemnate la o unitate bancară sumele de 3.095 de euro şi 11.800 de lei, care au fost ridicate cu ocazia percheziţiei efectuată la domiciliul agentului de poliţie. Instanţa de judecată urmează să dispună restituirea către denunţător a sumei de 1.500 de lei.

Atât avocatul, cât şi agentul de poliţie sunt acuzaţi de anchetatori de trafic de influenţă.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi au fost sprijiniţi de Serviciul Român de Informaţii.

Dosarul urmează a fi soluţionat de judecătorii de la Curtea de Apel Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici