Un bulgar şi un cipriot, arestaţi după ce au călăuzit 69 de migranţi irakieni pe Marea Neagră. De unde a plecat ambarcaţiunea pe mare

Un cetăţean bulgar şi unul cipriot au fost arestaţi preventiv, fiind acuzaţi că au călăuzit 69 de migranţi irakieni pe Marea Neagră, cu ajutorul unei ambarcaţiuni, a transmis vineri, Poliţia de Fontieră.

560 afișări
Imaginea articolului Un bulgar şi un cipriot, arestaţi după ce au călăuzit 69 de migranţi irakieni pe Marea Neagră. De unde a plecat ambarcaţiunea pe mare

Un bulgar şi un cipriot, arestaţi după ce au călăuzit 69 de migranţi irakieni pe Marea Neagră. De unde a plecat ambarcaţiunea pe mare

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de Poliţia de Frontieră, poliţiştii din cadrul Gărzii de Coastă au depistat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră pe care au escortat-o la sediul Grupului de Nave Mangalia, unde au fost desfăşurate activităţi de debarcare, triere şi evaluare medicală, alături de reprezentanţi ai I.S.U. Dobrogea şi I.J.J. Constanţa.

În urma cercetărilor, poliţiştii au aflat că ambarcaţiunea „Emek 1” era condusă de cetăţeanul cipriot Petros P., în vârstă de 41 ani, ajutat de cetăţeanul bulgar Petar S., în vârstă de 48 de ani, cei doi plecând împreună cu un grup de 69 de migranţi în data de 11 august 2017, dintr-un port situat pe coastele Turciei.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că cei 69 de migranţi sunt irakieni, adulţi şi copii, care intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră, pentru ca apoi să-şi continue călătoria spre Italia.

Cele două călăuze sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi, trecere frauduloasa a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător şi punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă.

Cercetările s-au derulat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă de pe lângă Curtea de Apel Constanta, iar joi, cei doi bărbaţi au fost prezentaţi Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora.

Totodată, întregul grup de migranţi din Irak a intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici