Un câine al poliţiei italiene a descoperit 2.700 kilograme de droguri ascunse într-un transport de banane

Cu ajutorul unui câine cu un nas fin pentru cocaină, poliţia italiană a confiscat peste 2.700 de kilograme de droguri ascunse printre 70 de tone de banane în cutii trimise din Ecuador, au declarat marţi autorităţile.

362 afișări
Imaginea articolului Un câine al poliţiei italiene a descoperit 2.700 kilograme de droguri ascunse într-un transport de banane

Sursa foto: The Associated Press

Poliţia a estimat că această cantitate de cocaină, pe care a descris-o ca fiind de cea mai bună calitate, ar fi putut aduce traficanţilor peste 800 de milioane de euro dacă ar fi ajuns la destinaţia finală în Armenia, relatează AP.

Poliţia de frontieră a devenit suspicioasă în legătură cu două containere de pe un cargo care a sosit recent în portul Gioia Tauro. Poliţia a declarat pentru radioul de stat italian că documentele şi o verificare a antecedentelor au indicat că expeditorii bananelor nu se ocupau în general cu transportul unei cantităţi atât de mari de fructe.

Ofiţerii au folosit aparate de scanare şi câinele, pe nume Joel, pentru a descoperi pachete de cocaină ascunse.

Joel a sărit nerăbdător atunci când ofiţerii au deschis uşile din spate ale camionului şi s-a îndreptat cu furie spre cutiile descărcate pentru a încerca să dea bananele la o parte, a povestit poliţia.

Dacă drogurile nu ar fi fost detectate, containerele cu cocaină ar fi continuat prin Marea Mediterană până la un port din Georgia, la Marea Neagră, pentru un eventual transport în Armenia, au declarat autorităţile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici