Un centru pentru sterilizarea şi dresarea câinilor vagabonzi va purta numele "Gheorghe Zamfir"

Câinii vagabonzi din Bucureşti vor putea fi luaţi de pe stradă, începând cu 1 iunie, pentru a fi duşi într-un centru special de sterilizare, dresaj şi adopţii, care va purta numele naistului Gheorghe Zamfir, au anunţat, vineri, iniţiatorii acestui proiect.

201 afișări
Imaginea articolului Un centru pentru sterilizarea şi dresarea câinilor vagabonzi va purta numele "Gheorghe Zamfir"

Un centru pentru sterilizarea şi dresarea câinilor vagabonzi va purta numele "Gheorghe Zamfir" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Proiectul este realizat de Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, împreună cu Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor din Primăria Capitalei.

Potrivit iniţiatorilor proiectului, maidanezii vor fi luaţi de pe stradă, sterilizaţi, dresaţi şi daţi spre adopţie. "Orice câine instruit, dresat în scop utilitar şi terapeutic, poate salva viaţa unui om", a spus senatorul PRM Marius Marinescu, la evenimentul de anunţare a lansării centrului.

Marinescu a mai precizat că animalele vor putea fi folosite şi de către nevăzători sau la găsirea persoanele prinse în avalanşe.

Gheorghe Zamfir a spus, cu acelaşi prilej, că problema câinilor vagabonzi este "dacă nu critică, atunci tragică". "Chiar azi veneam dinspre Găeşti şi am văzut lângă o spălătorie un ogar, rasă pură, numai piele şi os. I-am dat două pâini şi am lăsat încă una la spălătorie. Zilele trecute, am văzut în Slobozia un altul, legat cu o sfoară de gât şi de picioare. Trebuie să schimbăm mentalitatea oamenilor", a mai spus artistul, care are în grijă, în prezent, 30 de maidanezi.

Printre cei prezenţi la eveniment s-au mai numărat Codrin Ştefănescu (PSD), avocatul Paula Iacob, actriţa Camelia Zorlescu, cântăreţul Doru Tufiş şi directorul general al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, Robert Lorentz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici