Un ieşean eliberat din închisoare în baza noilor Coduri a ameninţat că se aruncă în gol pentru că nu se poate reintegra în societate

Un bărbat eliberat recent din Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi s-a urcat pe schelele amplasate în jurul Palatului Culturii, miercuri, şi a ameninţat că se va arunca în gol, el reclamând că nu se poate reintegra în societate şi că nu îşi găseşte un loc de muncă. Ieşeanul a coborât de acolo cu sprijinul pompierilor, după ce a stat două ore în frig şi vânt.

128 afișări
Imaginea articolului Un ieşean eliberat din închisoare în baza noilor Coduri a ameninţat că se aruncă în gol pentru că nu se poate reintegra în societate

Un ieşean eliberat din închisoare în baza noilor Coduri a ameninţat că se aruncă în gol pentru că nu se poate reintegra în societate (Imagine: Adrian Stoicoviciu/ Mediafax Foto)

Lucian Romilă, în vârstă de 38 de ani, din localitatea din Răducăneni, a fost eliberat din Penitenciarul din Târgu Ocna odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal şi a Codului de Procedură Penală, după ce a executat deja o pedeapsă de 11 ani de închisoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După două ore în care a ameninţat că se va arunca din cauză că nu s-a putut reingra în societate şi în care a cerut sprijinul autorităţilor pentru a putea să-şi găsească un loc de muncă, bărbatul a renunţat, din cauza temperaturilor scăzute şi a vântului.

"S-au purtat negocieri cu persoana în cauză, lămurind-o în decursul a două ore să coboare. A fost convinsă în sfârşit să facă acest lucru fiindcă temperatura şi-a spus cuvântul. Acesta a fost şi obiectul principal pe care îl considerăm a fi atins, fiindcă persoana avea nevoie de servicii medicale şi a fost preluată de servicul Ambulanţă şi va fi, eventual, transportată la spital", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Silvia Spiridon, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Mihail Grigorie Sturdza" din Iaşi.

Potrivit procedurii, bărbatul urmează să fie dus la Spitalul de Psihiatrie "Socola" pentru o evaluare psihologică, iar, conform reprezentanţilor Poliţiei, acesta urmează să fie amendat.

17:00 Un ieşean eliberat recent din închisoare ameninţă că se aruncă de pe schelele de la Palatul Culturii

Un bărbat eliberat recent din Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi s-a urcat pe schelele amplasate în jurul Palatului Culturii, miercuri, şi ameninţă că se va arunca în gol, el reclamând că nu se poate reintegra în societate şi că nu îşi găseşte un loc de muncă.

Bărbatul, care are 38 de ani şi este din localitatea din Răducăneni, reclamă că nu se poate reintegra după ce a fost eliberat din penitenciar şi că nu îşi găseşte un loc de muncă, cerând autorităţilor să îi rezolve problemele.

"Cu puţin timp în urmă, un bărbat s-a urcat pe schelele de la Palatul Culturii şi îşi exprimă de acolo nemulţumirile. Colegii mei prezenţi la faţa locului încearcă să îl convingă să coboare", a declarat miercuri, pentru corespondetul MEDIAFAX, Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, Anca Vîjiac.

La faţa locului au fost prezente şi echipaje de la Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici