Incendiu puternic la Rafinăria Petromidia din Năvodari

Un muncitor a murit, un altul a fost dat dispărut, iar o a treia persoană are arsuri de gradele doi şi trei pe aproximativ 30 la sută din suprafaţa corpului, în urma unui incendiului izbucnit, joi noapte, la Rafinăria Petromidia Năvodari.

388 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic la Rafinăria Petromidia din Năvodari

Exercitiu de simulare organizat la Combinatul Petromidia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor societăţii Rompetrol, focul a fost stabilizat şi nu există riscul extinderii la alte secţii, situaţia fiind sub control.

Muncitorul rănit a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

La locul incendiului, se aflau câteva tone de materiale plastice, astfel încât operaţiunea de stingere a focului este îngreunată.

Incendiul a izbucnit, joi seară, în jurul orei 23.00. Potrivit dispecerului de serviciu al ISU Dobrogea, incendiul a izbucnit în staţia de granulaţie PVC a rafinăriei, care, din primele date, se afla în revizie, împreună cu alte instalaţii sau secţii ale rafinăriei.

Şase autospeciale ISU şi pompieri civili acţionează pentru stingerea incendiului

Şase autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa şi mai multe echipaje de pompieri civili de pe platforma Petromidia acţionau, joi noapte, pentru stingerea incendiului.

Potrivit pompierilor, operaţiunea de stingere a incendiului este dificilă şi ar putea dura câteva ore, în condiţiile în care este vorba despre o cantitate de câteva tone de pudră de polietilenă care sunt cuprinse de flăcări.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Paula Anghel, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la ora transmiterii acestei ştiri focul fusese localizat, că nu există riscul producerii unei explozii şi nici pericolul extinderii focului la alte instalaţii sau secţii ale rafinăriei.

Potrivit sursei citate, muncitorul rănit care a fost transportat la spital este supus, în prezent, investigaţiilor medicale de specialitate, fiind sub tratament, având în vedere că starea lui este destul de gravă.

Paula Anghel a mai spus că, până la ora actuală, nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului, urmând ca pentru stabilirea acestora să fie declanşată o anchetă.

"Deocamdată, este prematur să presupunem care au fost cauzele ce au condus la izbucnirea acestui incendiu", a afirmat Paula Anghel.

În ceea ce priveşte muncitorul dispărut, sursa citată a precizat că acesta va putea fi găsit abia după lichidarea incendiului

În urmă cu aproape trei săptămâni, în 17 octombrie, la Petromidia, un muncitor a murit, iar alţi trei au fost răniţi, în urma unui accident petrecut în timp ce cei patru efectuau lucrări de modernizare a unei instalaţii a rafinăriei, din primele date fiind vorba despre o scăpare de gaz, care i-a afectat pe lucrători.

Potrivit medicilor, muncitorii au suferit o intoxicaţie puternică cu hidrogen sulfurat.

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice a Grupului Rompetrol arăta, într-un comunicat, că la rafinăria Petromidia a avut loc un incident, "pe fondul lucrărilor aferente opririi tehnologice programate şi anunţate a rafinăriei", în urma căruia o persoană a decedat, iar alţi trei muncitori au fost răniţi.

"Din primele date, se pare că o echipă formată din patru muncitori (trei angajaţi ai unei companii subcontractante şi un angajat al rafinăriei) realizau în baza unui permis de lucru o lucrare pregătitoare pentru revizia unui echipament", preciza sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici