Un lider al lumii interlope din Prahova, arestat pentru constituire de grup infracţional, eliberat

Unul dintre liderii lumii interlope din judeţul Prahova, Sandu Zamfir, zis Austrianu, şi fiii acestuia, arestaţi pentru constituire de grup infracţional într-un dosar în care apar peste 20 de părţi vătămate, au fost eliberaţi din arest, în urma unei decizii a Curţii de Apel Ploieşti.

364 afișări
Imaginea articolului Un lider al lumii interlope din Prahova, arestat pentru constituire de grup infracţional, eliberat

Un lider al lumii interlope din Prahova, arestat pentru constituire de grup infracţional, eliberat (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)

Iniţial, magistraţii de la Tribunalul Dâmboviţa au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru Sandu Zamfir, dar şi pentru cei trei fii ai acestuia: Sandu Cosmin, Sandu Florin şi Curcă Lorenz.

Procurorii DIICOT, care îi anchetează pe cei patru, precum şi pe alţi membri ai familiei lor într-un dosar în care sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, au atacat decizia Tribunalului Dâmboviţa, iar instanţa superioară, Curtea de apel Ploieşti, a dispus menţinerea dispoziţiilor Tribunalului Dâmboviţa.

Astfel, cei patru au fost eliberaţi din Penitenciarul Mărgineni, unde aceştia au fost încarceraţi în ultimii doi ani.

Sentinţa pronunţată luni de Curtea de Apel este definitivă.

Sandu Zamfir şi doi dintre fii acestuia au fost arestaţi preventiv în decembrie 2011, iar ulterior a fost prins şi cel de-al treilea fiu al său, Curcă Lorenz, dat în urmărire. Cei patru şi alţi membri ai familiei lor, inclusiv soţia lui Sandu Zamfir şi concubinele fiilor celor doi, sunt acuzaţi de iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui astfel de grup.

Sandu Zamfir şi fiii săi sunt acuzaţi că au cumpărat de la diverse persoane maşini de lux pentru care au plătit sume mici ca avans, apoi au dispărut, ulterior vânzând maşinile, pe bază de acte false, la preţul lor de piaţă. Anchetatorii au stabilit că valoarea maşinilor comercializate de aceştia este de 150.000 de euro.

În 2011, cei patru au fost ridicaţi de trupele speciale, după ce Poliţia a făcut o percheziţie la domiciliul din Ploieşti al interlopului. Atunci poliţiştii au constatat că vilele lui Sandu Zamfir erau conectate ilegal la reţelele de apă, gaze şi energie electrică.

Numele lui Sandu Zamfir apare într-un dosar instrumentat de DNA, dosar în care fostul şef al secţiei penale a Tribunalului Prahova, judecătorul Dumitru Rebegea a fost arestat, în anul 2009, sub acuzaţia de luare de mită, fostul magistrat fiind ulterior condamnat.

De asemenea, numele lui Sandu Zamfir apare într-un alt dosar de înşelăciune, în care păgubit este cântăreţul de muzică populară Tinu Verezeşan. Unul dintre fiii lui Sandu Zamfir a cumpărat de la cântăreţ un autoturism BMW X 6 pentru care a plătit un avans de câteva mii de euro, ulterior refuzând să dea restul de bani. Artistul şi-a recuperat maşina după ce a depus plângere la Poliţia Română.

De altfel, Verezeşan apare ca parte vătămată, alături de alte peste 20 de persoane fizice şi juridice, în dosarul în care cei patru interlopi au fost eliberaţi. Printre firmele care apar ca părţi vătămate în acelaşi dosar se numără SC Lukoil SA Ploieşti, SC Lukoil România SRL Bucureşti şi SC OMV Petrom Marketing SRL.

Potrivit unor surse din Poliţia Prahova, Sandu Zamfir şi ceilalţi membri ai familiei sale sunt cercetaţi în peste o sută de dosare penale pentru diverse infracţiuni, între care înşelăciune, şantaj şi furt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici