Un medic schimbat din funcţie şi altul suspendat în cazul fetiţei care a murit la UPU Hunedoara

Şeful secţiei Pediatrie de la UPU Hunedoara, medicul Lucian Tirinescu, a fost schimbat din funcţie în cazul fetiţei de 2 ani care a murit la spital. De asemenea, contractul de muncă al medicului curant, Nastasia Joldiş, care externase copila, a fost suspendat.

651 afișări
Imaginea articolului Un medic schimbat din funcţie şi altul suspendat în cazul fetiţei care a murit la UPU Hunedoara

Un medic schimbat din funcţie şi altul suspendat în cazul fetiţei care a murit la UPU Hunedoara (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Mediafax Foto)

Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal “dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara s-a reunit, joi, şi a decis în unanimitate luarea unor măsuri imediate pe perioada derulării anchetelor care au loc în această perioada în unitatea medicală.

Potrivit reprezentanţilor CA, şeful secţiei Pediatrie, medicul Lucian Tirinescu, a fost schimbat din funcţie, iar contractul de muncă al medicului curant, Nastasia Joldiş, care a externat copilul cu o zi înainte de a muri, a fost suspendat.

Nastasia Joldiş avea o prelungire de contract, fiind medic pensionar.

Poliţiştii din Hunedoara au început cercetări pentru ucidere din culpă după ce un copil de doi ani a murit, marţi seara, la UPU. Fetiţa fusese externată cu numai o zi înainte de a surveni decesul.

Potrivit directorului medical al spitalului, doctorul Barna Bende, fetiţa a ajuns marţi după amiaza, după ora 15, la UPU cu un bilet de trimitere de la medicul de familie, copilul având o stare generală înrăutăţită, cu deshidratare accentuată. Mama le-a spus medicilor că fetiţa a avut scaune diareice şi vărsături. „Medicul de familie a trimis-o la spital. Aici starea copilului s-a agravat şi a intrat în stop-cardiorespirator, a fost resuscitată, ireversibil, decesul fiind declarat în jurul orei 16:50”, declara, pentru MEDIAFAX, Barna Bende.

Sursa citată preciza că fetiţa a fost internată timp de cinci zile în spital, cu diagnosticul de pneumonie acută şi a fost tratată conform protocoalelor medicale, cu evoluţie favorabilă. Când a fost externată, fetiţa nu mai avea febră, spunea Barna Bende.

La rândul ei, mama fetiţei, Lia Lupşa, care are 17 ani, declara, pentru MEDIAFAX, că i-a cerut medicului curant să nu o externeze pentru că a considerat că micuţa nu era vindecată.

„Au făcut experienţe pe copilul meu. Uite în ce situaţie mi-au adus-o (...). Am mai fost internată dar nu am avut probleme cu medicii până acum, doar cu doctoriţa asta. Le-am spus să nu mă externeze, le-am spus de mai multe ori, dar nu m-au băgat în seamă. Mi-a zis (doctoriţa – n.r.) că îşi va reveni în două-trei zile”, povestea mama fetei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici