Un microbuz cu 12 copii s-a RĂSTURNAT pe DN58. Şoferul şi trei copii au fost duşi la spital

Un microbuz cu copii s-a răsturnat, joi seară, pe DN 58, în apropierea comunei Păltiniş, din Caraş-Severin, la faţa locului fiind trimise mai multe ambulanţe, şoferul şi trei copii fiind transportaţi la spital, potrivit reprezentanţilor IPJ Caraş-Severin.

768 afișări
Imaginea articolului Un microbuz cu 12 copii s-a RĂSTURNAT pe DN58. Şoferul şi trei copii au fost duşi la spital

Un microbuz cu COPII s-a RĂSTURNAT în Caraş-Severin. Şoferul şi trei copii, duşi la spital

Potrivit surselor citate, accidentul s-a petrecut în jurul orei 20.40, când microbuzul ar fi derapat şi a intrat într-un şanţ.

În urma unui apel la serviciul de urgenţă 112 la locul accidentului au sosit mai multe ambulanţe, şoferul maşinii şi trei copii fiind transportaţi la spital.

"Nu au fost răniţi grav, copiii erau mai mult speriaţi", au mai declarat sursele citate.

Un reprezentant al Serviciului de Ambulanţă Caraş-Severin a declarat corespondentului MEDIAFAX că trei copii implicaţi în accident au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Reşiţa în stare de şoc şi cu leziuni uşoare. De asemenea, şoferul microbuzului a fost transportat cu leziuni uşoare la acelaşi spital.

Potrivit aceleiaşi surse, alţi cinci sau şase copii au fost transportaţi la Spitalul Municipal Caransebeş cu leziuni uşoare şi în stare de şoc.

Şoferul microbuzului avea permis doar de cinci luni

Şoferul microbuzului care transporta 12 copii copii între localităţile Păltiniş şi Valea Denii are 18 ani şi obţinuse permisul de conducere pentru categoria B în urmă cu aproape cinci luni.

Potrivit unui comunicat de presă de joi seară al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin, şoferul microbuzului care transporta, între localităţile Păltiniş şi Valea Denii, din judeţul Caraş-Severin, 12 copii cu vârste între cinci şi 14 ani, obţinuse permisul de conducere categoria B în luna februarie a acestui an.

"Echipa deplasată la faţa locului a constatat, cu ocazia primelor cercetări, că în timp ce un tânăr în vârstă de 18 ani conducea un autoturism (8+1) din direcţia Caransebeş spre Reşiţa nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed, şi s-a răsturnat pe partea carosabilă. Şoferul are permisul din luna februarie 2013 pentru categoria B", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, după primele verificări s-a stabilit că în autoturism se aflau 12 copii şi şoferul, opt dintre aceştia fiind transportaţi la spital de ambulanţă şi de alţi participanţi la trafic.

"Din primele investigaţii medicale rezultă că niciunul dintre cei transportaţi la spital nu prezintă leziuni care să le pună în pericol viaţa. Copiii au vârste cuprinse între cinci şi 14 ani şi se deplasau pe traseul Păltiniş - Valea Denii (pe o distanţă de zece kilometri). Traficul a fost blocat pe ambele sensuri aproximativ 30 de minute", se mai arată în comunicat.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul, urmând a fi luate măsurile care se impun, în funcţie de natura leziunilor suferite de către pasagerii din autoturism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici