Un militar român a fost rănit în Afganistan

Un militar român a fost rănit, miercuri dimineaţă, în Afganistan, el fiind transportat de urgenţă la baza Lagman, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, iar starea sa este în prezent stabilă.

213 afișări
Imaginea articolului Un militar român a fost rănit în Afganistan

Un militar român a fost rănit în Afganistan (Imagine din arhiva MApN)

MApN a anunţat că plutonierul Bida Ionel Eugen, din Echipa Operaţională de Consiliere şi Legătură (OMLT) numărul 1, tip Batalion, dislocată în provincia Zabul din Afganistan, a fost rănit miercuri, în jurul orei 09.00 (ora României).

Subofiţerul făcea parte dintr-o echipă mixtă româno-afgană care a fost atacată de insurgenţi cu foc de infanterie în timp ce executa o misiune de patrulare la 40 de kilometri nord-vest de Qalat, în provincia Zabul.

În urma incidentului, plutonierul a fost rănit la piciorul drept. El a fost transportat de urgenţă cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din baza Lagman, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Starea militarului este stabilă, mai precizează MApN.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şi şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, urmăresc cu atenţie evoluţia stării de sănătate a militarului rănit.

Numărul militarilor români răniţi în Afganistan de la începutul misiunii României în această ţară, în 2002, se ridică la 52. Alţi 12 militari români au fost ucişi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici