Un profesor de matematica a intrat în Cartea Recordurilor. Julio Alberto a fost urmărit on-line de peste 200 de mii de studenţi în timp real

  • La 17 ani Julio Alberto dădea clase private de matematică colegilor din cartier
  • Julioprofe are 4,4 milioane de urmăritori şi peste 600 de milioane de vizualizări ale materilelor
  • Evenimentul fost organizat cu sprijinul Ministerului Educaţiei din Jalisco, Mexic
6285 afișări
Imaginea articolului Un profesor de matematica a intrat în Cartea Recordurilor. Julio Alberto a fost urmărit on-line de peste 200 de mii de studenţi în timp real

Sursa foto: Semana

De-a lungul timpului ne-a cam chinuit matematica şi totuşi cineva a iubit-o atât de mult că a dus-o online pentru a-şi ajuta stundenţii să înţeleagă mai bine misterul ei.

Columbianul Julio Alberto şi-a deschis canalul de YouTube sub numele “Julioprofe”în 2009 cu obiectivul de a nu-şi lăsa nici un elev în urmă, deorece se întâmpla ca la clasele fizice unii elevi să fie distraşi sau chiar să lipsească din diferite motive.

JULIO ALBERTO: Am început cu exerciţii de algebră şi aritmetică foarte scurte. Le-am urcat pe Youtube atunci şi am avut surpiza ca multe alte persoane care nu erau studenţii mei, din alte oraşe ale Columbiei, din alte părţi ale Americii latine, să înceapă să vină la aceste videoclipuri şi să lase comentarii destul de pozitive, spunând că le-a fost mult de folos şi că au înţeles.

De aici profesorul şi-a diversificat clasele cu elemente din trigonometrie, fizică sau geometrie ajugând la un proces educativ cu peste 4 milioane de urmăritori.

Astăzi dragostea pe care a avut-o pentru matematică încă din copilărie i-a adus lui Julio Alberto recordul Guinness pentru clasa cu cei mai mulţi urmăritori on-line cu un număr de 213.568.

Obţinerea titlului nu a fost un proces uşor, deorece studenţii din faţa calculatorului în cele 55 de minute, nu trebuiau să doarmă sau să se distragă cu telefonul sau colegii pentru că altfel erau descalificaţi. Frumuseţea poveştii lui Julio vine din faptul că dă lecţii gratuite online în America Latină, unde şcoala e un privilegiu şi dacă nu ai bani trebuie să te împrumuţi la bănci şi să plăteşti toată viaţa pentru a termina un liceu.

JULIO ALBERTO: Ceea ce eu fac beneficiază pe multe persoane, de la copii, adolescenţi cât şi bunicii care îşi ajută nepoţii cu temele şi se sprijină de videoclipuri pentru a-şi reîmprospăta cunoştinţele. Cred că asta e motivaţia cea mai mare şă ştii că acolo în spatele ecranului sunt persoane care vor să fie mai buni şi să înveţe.

Tema despre care Julio Alberto a vorbit online a fost depre cum aplicii matematica în viaţa ,demostrând că nu este o ştiinţă abstractă scrisă pe nişte foi.

JULIO ALBERTO: Aici te îndrăgosteşti de această cunoaştere când vezi că nimic nu este mai frumos decât atunci când acele teoreme şi descoperiri le găsim în natură, de exemplu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici