Video Un român, prins după 19 ani de la comiterea unei crime în Germania

Poliţiştii brăileni au prins, marţi, un bărbat pe numele căruia Procuratura din Berlin emisese un mandat de arestare pentru o crimă comisă în 1990, în Germania.

170 afișări

Marţi, în jurul orelor 6.00, poliţiştii Compartimentului Urmăriri al Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Brăila l-au depistat şi reţinut pe Iulian F. (37 de ani), din municipiul Brăila.

Pe numele acestuia, Procuratura din Berlin-Germania a emis, în 17 august, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi tâlhărie cu consecinţe grave.

Autorităţile judiciare din Germania au stabilit faptul că, în dimineaţa de 14 iulie 1990, Iulian F., însoţit de un prieten, a fost abordat de către un cetăţean german, care le-a propus să întreţină relaţii sexuale.

Acceptând invitaţia, ei au mers la domiciliul cetăţeanului german, care locuia în Berlin. După ce au pătruns în imobil, cei doi bărbaţi l-au imobilizat şi i-au astupat gura cu un prosop, după care au sustras din locuinţă banii şi bijuteriile pe care le-au găsit. În aceeaşi zi, victima a decedat ca urmare a obturării căilor respiratorii.

Iulian F. a fost prezentat Parchetului în vederea reţinerii, pentru 24 de ore, şi prezentării ulterioare la Curtea de Apel Galaţi, pentru emiterea mandatului de arestare provizorie, în vederea extrădării către autorităţile germane.

Tânărul a fost încarcerat în Arestul Inspectoratului de Poliţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici