Un scafandru a murit după ce a intrat în mare pentru a demonta geamanduri, la Mamaia

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, scafandru profesionist, a murit, miercuri, în staţiunea Mamaia, după ce a intrat în mare pentru a demonta geamanduri şi i s-a făcut rău, cauza probabilă a decesului fiind un stop cardiac.

398 afișări
Imaginea articolului Un scafandru a murit după ce a intrat în mare pentru a demonta geamanduri, la Mamaia

Un scafandru a murit după ce a intrat în mare pentru a demonta geamanduri, la Mamaia (Imagine: Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, bărbatul a intrat, miercuri dimineaţă, în mare, în staţiunea Mamaia, ca să demonteze geamandurile, iar, la un moment dat, se pare că i s-a făcut rău şi a ieşit pe mal, unde a încercat să îşi scoată costumul de neopren.

Ulterior, bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa, fiind găsit de către persoane care treceau pe plajă şi care au sunat la 112.

Medicii de pe ambulanţa care a ajuns la faţa locului au încercat să îl resusciteze timp ce 45 de minute pe scafandru, însă fără succes, în final fiind declarat decesul.

Potrivit poliţiştilor, cauza probabilă a decesului este un stop cardiac.

Trupul neînsufleţit al acestuia a fost dus la morgă pentru necropsie.

Bărbatul a lucrat timp de 25 de ani ca scafandru profesionist, iar în prezent conducea o firmă.

Firma la care era administrator bărbatul se numeşte SC Opal Construct SRL, iar, potrivit unui comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral, societatea executa o lucrare subcontractată de la ABADL, în urma unei licitaţii publice privind atribuirea lucrărilor de proiectare şi execuţie pentru semnalizarea digurilor de larg din staţiunea Mamaia şi municipiul Constanţa.

Conform prevederilor contractuale, SC Opal Construct SRL are obligaţia de a executa lucrări de mentenanţă în ceea ce priveşte montarea şi demontarea sistemului de semnalizare la începutul şi la sfârşitul sezonului estival.

"În conformitate cu prevederile aceluiaşi contract, executantul este pe deplin responsabil pentru conformitatea, stabilitatea şi siguranţa operaţiunilor executate", se mai menţionează în comunicatul ABADL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici