Un subofiţer de la o unitate militară din Bârlad s-a împuşcat mortal în timpul serviciului - VIDEO

Un subofiţer în vârstă de 30 de ani, de la o unitate militară din Bârlad, s-a împuşcat în timpul serviciului cu arma din dotare, sâmbătă dimineaţă, el murind ulterior la Spitalul de Urgenţă din Bârlad. Subofiţerul era şeful gărzii în momentul producerii tragediei, militarul fiind găsit în camera de gardă a unităţii de către un coleg care a auzit împuşcătura.

355 afișări
Imaginea articolului Un subofiţer de la o unitate militară din Bârlad s-a împuşcat mortal în timpul serviciului - VIDEO

Un subofiţer de la o unitate militară din Bârlad s-a împuşcat mortal în timpul serviciului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit primelor informaţii oferite de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, sergentul Liviu Rotaru, în vârstă de 30 de ani, a fost găsit împuşcat în cap cu pistolul din dotare, incidentul petrecându-se în camera de gardă a unităţii militare unde îşi desfăşura serviciul.

Preluat de ambulanţă şi transportat în stare critică la Spitalul de Urgenţă Bârlad, subofiţerul nu a mai putut fi salvat, cadrele medicale de la Compartimentul de Primiri Urgenţe declarând decesul acestuia.

"În cursul dimineţii de sâmbătă, am primit o sesizare la numărul de urgenţă 112 prin care ni s-a semnalat faptul că în incinta UM 01411 Bârlad un militar s-a împuşcat în cap, în timpul serviciului, cu pistolul din dotare. Mai multe informaţii despre incident nu pot fi oferite deoarece noi, ca şi Poliţie, nu avem această competenţă. De altfel, cercetările în acest caz au fost preluate de procurorii Parchetului Militar Iaşi", a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX Loredana David, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui.

MApN: Parchetul Militar a fost sesizat în cazul sergentului-major care s-a împuşcat

Parchetul Militar a fost sesizat în cazul sergentului-major care s-a împuşcat în cap, sâmbătă dimineaţă, la Unitatea Militară 01411 din Bârlad, informează MApN, care menţionează că a fost numită, în acelaşi context, o comisie la nivelul unităţii.

"Sâmbătă, 21 august, în jurul orei 04.00, sergentul-major Liviu Rotaru, aflat în serviciu de zi la U.M. 01411 din Bârlad, a fost găsit împuşcat în cap cu arma din dotare. Echipa medicală de intervenţie, sosită imediat la faţa locului, i-a acordat militarului primul ajutor şi l-a transportat la Spitalul de Urgenţă din Bârlad unde s-a constatat decesul acestuia. Militarul avea 30 de ani şi era necăsătorit. A fost sesizat pentru a cerceta împrejurările producerii evenimentului şi a fost numită o comisie la nivelul unităţii", potrivit MApN.

Video Stirileprotv.ro

Angajat pe bază de contract la UM 01411 Bârlad, sergentul Liviu Rotaru era şeful gărzii în momentul producerii tragediei şi răspundea de toate santinelele care păzeau unitatea militară pe schimbul lui.

Poliţiştii vasluieni nu au putut da informaţii despre motivul care l-ar fi determinat pe subofiţer să se sinucidă, potrivit anchetatorilor nefiind exclus ca acesta să fie de ordin familial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici