Un tânăr a fost arestat după ce a lovit intenţionat cu maşina un poliţist din Capitală. Bărbatul are antecedente penale

Un tânăr a fost arestat pentru tentativă de omor calificat deosebit de grav, după ce a lovit cu maşina un poliţist care îl oprise în trafic, vineri după-amiază, la o intersecţie de pe Bulevardul Iuliu Maniu din Capitală, întrucât trecuse pe culoarea roşie a semaforului.

1140 afișări
Imaginea articolului Un tânăr a fost arestat după ce a lovit intenţionat cu maşina un poliţist din Capitală. Bărbatul are antecedente penale

Un tânăr a fost reţinut după ce a lovit intenţionat cu maşina un poliţist din Capitală (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 29 de zile a tânărului.

Remus Florin Stoica a fost reţinut pentru tentativă la omor calificat şi deosebit de grav şi conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere, procurorii cerând instanţei arestarea lui preventivă pentru 29 de zile.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a admis, sâmbătă, propunerea procurorilor şi a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Tânărul a fost dus în arestul Secţiei 6 Poliţie

Decizia instanţei poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit Poliţiei Capitalei, şoferul a trecut cu maşina pe culoarea roşie a semaforului şi a intrat de pe Bulevardul Iuliu Maniu pe strada Valea Cascadelor.

"Agenţii de poliţie i-au făcut semn şoferului să tragă pe dreapta, acesta a încetinit, iar când a ajuns în dreptul agentului, a accelerat şi l-a lovit pe acesta, trântindu-l la pământ, după care a fugit pe strada Preciziei", a precizat, sâmbătă, Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

După ce l-a lovit cu maşina pe poliţist, şoferul, de 22 de ani, şi un alt bărbat care îl însoţea, în vârstă de 38 de ani, au abandonat maşina în spatele unui bloc de pe strada Preciziei, apoi s-au ascuns pe terasa imobilului. Cei doi bărbaţi au fost imobilizaţi în urma unei intervenţii a SPIR.

În urma verificărilor s-a stabilit că şoferul care l-a lovit pe agentul de poliţie nu are permis de conducere de nicio categorie.

Poliţistul a fost transportat la spital, având leziuni la braţul şi piciorul drepte, zgârieturi, vânătăi şi tăieturi provocate de cioburi.

Tânărul reţinut are antecedente penale

Şoferul a fost reţinut pentru tentativă la omor calificat şi deosebit de grav şi conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere, urmând ca sâmbătă să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae.

Întrebat dacă şoferul este recidivist, Alexandru Niculae a spus că acesta are antecedente penale.

Potrivit unor surse din poliţie, tânărul a mai fost arestat preventiv, pentru furt şi tâlhărie, a executat şase luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi alte opt luni pentru conducere fără permis şi conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

Totodată, acesta a fost cercetat şi judecat în mai multe dosare penale pentru conducere fără permis, dar instanţa i-a transformat pedepsele în amenzi, au mai spus sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici