Un tânăr a fost reţinut de poliţişti pentru înşelăciuni cu pui de câini de rasă

Un tânăr din judeţul Prahova a fost reţinut, joi, de poliţiştii din Capitală după ce ar fi înşelat mai multe persoane cu importante sume de bani, postând anunţuri fictive pe un site de vânzări online cu oferte de pui de câini de rasă, anunţă Poliţia Capitalei.

1660 afișări
Imaginea articolului Un tânăr a fost reţinut de poliţişti pentru înşelăciuni cu pui de câini de rasă

Un tânăr a fost reţinut de poliţişti pentru înşelăciuni cu pui de câini de rasă (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Un tânăr în vârstă de 19 ani din comuna Poiana Câmpina, judeţul Prahova, a fost reţinut de poliţiştii bucureşteni după ce ar fi înşelat mai multe persoane cărora le-ar fi încasat importante sume de bani şi le-ar fi promis la schimb vânzarea unor pui de câini de rasă, anunţă Poliţia Capitalei.

Tânărul ar fi postat anunţuri fictive pe un site de vânzări online şi ar fi încasat banii prin sistem de transfer bancar rapid, mai anunţă sursa citată. Pentru a nu fi descoperit, şi-ar fi trimis doi apropiaţi pentru a ridica sumele, motivând că are carte de identitate expirată. Tânărul a fost prins miercuri în flagrant imediat după ce păcălise o femeie de 23 de ani din Bucureşti.

"La data de 5 mai a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 7 au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 23 de ani, cu privire la faptul că, în baza unei oferte de vânzare publicată în mediul online, pe un site de profil, privind un animal de companie, a fost indusă în eroare de către vânzător, care a determinat-o să-i remită, prin transfer bancar, suma de 700 de lei, fără ca acesta să respecte promisiunea de livrare. În urma cercetărilor desfăşurate a fost identificat un tânăr, în vârstă de 18 ani, domiciliat în judeţul Prahova, care a ridicat suma remisă de partea vătămată, la solicitarea bănuitului, fără a cunoaşte însă activitatea infracţională a acestuia, întrucât a invocat pretextul expirării valabilităţii actului său de identitate", se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Anchetatorii susţin că se fac acum cercetări pentru alte 11 cazuri de posibile astfel de înşelăciuni ale tânărului. El va fi prezentat magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici