Un tren a DERAIAT în Bacău după ce a lovit un camion. Şoferul camionului şi mecanicul locomotivei au murit

Un tren care circula pe ruta Bucureşti-Suceava a lovit un camion, la o trecere de cale ferată din apropierea Gării Bacău, iar în urma impactului un vagon al trenului a deraiat, la faţa locului aflându-se mai multe echipaje ale ISU şi Ambulanţei. Şoferul camionului şi-a pierdut viaţa, în timp ce mecanicul garniturii a rămas prins în locomotivă, un elicoter fiind trimis pentru a-l transporta la Iaşi. În ciuda eforturilor medicilor, viaţa acestuia nu a putut fi salvată.

2204 afișări
Imaginea articolului Un tren a DERAIAT în Bacău după ce a lovit un camion. Şoferul camionului şi mecanicul locomotivei au murit

Un tren a DERAIAT în Bacău după ce a lovit un camion. Mai mulţi pasageri au fost răniţi (Imagine: Shutterstock)

UPDATE 19:43 - Bacău: Mecanicul locomotivei care a lovit un TIR a murit din caua leziunilor suferite

Mecanicul locomotivei care a lovit un TIR la o trecere la nivel cu calea ferată în apropiere de Gara Bacău a murit, vineri seară, din cauza rănilor suferite, în pofida eforturilor medicilor care nu au mai reuşit să-l salveze pentru a-l urca în elicopterul SMURD ajuns la locul accidentului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, mecanicul locomotivei trenului de persoane implicat, vineri după-amiază, în accidentul feroviar din comuna Nicolae Bălcescu, a murit înainte de a mai ajunge la spitalul din Iaşi, aşa cum fusese programat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Iniţial, reprezentaţii ISU anunţaseră că bărbatul a fost preluat de un elicopter SMURD pentru a fi transportat la o clinică din Iaşi, însă, ulterior, s-a luat decizia ca victima să nu mai fie urcată în mijlocul de transport aerian întrucât nu s-a reuşit stabilizarea sa.

"Mecanicul a fost scos în stop cardio-respirator din locomotivă de către echipajul de descarcerare şi, în urma manevrelor de resuscitare, s-a reuşit repornirea activităţii cardiace. Întrucât nu s-a reuşit şi stabilizarea bărbatului pentru a fi urcat în elicopterul SMURD ajuns la faţa locului, medicii au continuat să-i acorde primul ajutor. Din păcate, în ciuda eforturilor cadrelor medicale, mecanicul de locomotivă nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decesul", a precizat, vineri, corespondentului MEDIAFAX responsabilul mass-media al ISU Bacău, Alexandru Balica.

Mecanicul a suferit răni grave după ce a fost prins între fiarele contorsionate ale locomotivei, în urma impactului violent cu autotrenul, lovit în plin la trecerea la nivel cu calea ferată.

UPDATE 17:11 - Bacău: Şoferul camionului lovit de tren a murit, mecanicul a rămas prins în locomotivă

Şoferul camionului care a fost lovit de un tren de persoane, vineri după-amiază, la Bacău, şi-a pierdut viaţa, în timp ce mecanicul garniturii este prins în locomotivă, iar un pasager a fost rănit de bagajele căzute, arată ultimele informaţii furnizate de autorităţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, şoferul camionului a murit, iar mecanicul este încarcerat în locomotivă, la ora transmiterii acestei ştiri intervenindu-se pentru scoaterea lui.

De asemenea, un pasager a fost rănit de bagajele căzute.

În urma accidentului, majoritatea călătorilor au coborât din garnitură şi au plecat pe jos, în condiţiile în care locul accidentului este foarte aproape de Gara Bacău.

Reprezentantul CFR a precizat că pasagerii rămaşi la locul accidentului vor fi preluaţi de un alt tren.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, accidentul s-a produs la o trecere de cale ferată semnalizată acustic şi luminos din apropierea Gării Bacău, după ce trenul de călători 1753 Bucureşti Nord-Suceava a lovit un camion.

În urma impactului, primul vagon al trenului a deraiat, iar locomotiva a fost proiectată în faţă, la o distanţă de aproximativ 200 de metri de garnitură.

Reprezentantul CFR a precizat că mai mulţi călători din tren au fost răniţi, însă până la ora transmiterii acestei ştiri nu este cunoscut numărul acestora.

În prezent, circulaţia feroviară în zonă este blocată, iar trei trenuri sunt oprite pe traseu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici