Unii absolvenţi au media din gimnaziu peste 9, la evaluări naţionale, sub 5

Situaţia la învăţătură a unor absolvenţi de gimnaziu arată cazuri paradoxale, aceştia având media claselor V-VIII peste 9, în timp ce rezultatele la teze şi la evaluarea naţională cu aproape patru sau cinci puncte mai mici, potrivit fişelor de înscriere din Centrul special "Sfinţii Voievozi".

202 afișări
Imaginea articolului Unii absolvenţi au media din gimnaziu peste 9, la evaluări naţionale, sub 5

Înscrieri "Sf.Voievozi": Unii absolvenţi au media din gimnaziu peste 9, la evaluări naţionale, sub 5 (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Analiza dosarelor de înscriere la admiterea într-un liceu din Capitală a unor elevi din alte judeţe arată situaţii de neînţeles, respectiv diferenţe de patru - cinci puncte între media notelor obţinute de elevi în cei patru ani de gimnaziu şi notele obţinute la tezele şi evaluările naţionale, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, cadre didactice de la Centrul special organizat la Şcoala "Sfinţii Voievozi".

Atunci când diferenţa între notele de la evaluare şi cele din teze este de două puncte sau mai mare, ceva este în neregulă în şcoala respectivă, spun profesorii care îi consiliază pe elevii din alte judeţe pentru înscrierea într-un liceu din Capitală.

Printre primele 350 de fişe de înscriere rezolvate în prima zi, până la ora 14.00, sunt mai multe provenind de la şcoli din localităţile Fundeni sau Plătăreşti.

Din analiza fişelor rezultă că un elev are media clasele V-VIII 8,24, în schimb la toate probele scrise, cum ar fi teze naţionale sau evaluarea naţională, acest candidat are 3,70, respectiv 4,70.

Un alt elev are media claselor gimnaziale 9,41, în schimb notele la tezele de la matematică sunt 3,00, 5,50 iar la evaluarea naţională 7,60.

Un alt caz este cel al unui şcolar cu media claselor V-VIII 9,53, în timp ce la tezele naţionale are 6,25 şi la evaluarea naţională 7,17 .

Un alt absolvent de gimnaziu are 7,76 media din clasele V-VIII, iar la teze naţionale 4 şi la evaluare 4,82, un altul are media celor patru clase 9,32 iar la teza naţională 4,75 şi la evaluarea naţională 5,50.

O altă situaţie este aceea în care media gimnaziului este 8,59, teza naţională 3,50, nota la evaluarea naţională 4,22, iar într-un alt caz media claselor V-VIII este 6,52, rezultatul la tezele naţionale 2,27 şi evaluarea naţională 4,75.

"Cu aceste note mici la teze şi la evaluarea naţională media de admitere a scăzut. Rămâne un paradox. Cum se face evaluarea dacă elevii pot avea media generală a celor patru ani peste nouă, iar la probele scrise note de 3 şi 4", s-au întrebat profesorii care îi consiliau pe elevi cum să completeze fişa pentru admiterea într-un liceu bucureştean.

Înscrierile pentru admiterea în liceu a început joi şi se va desfăşura până în 24 iunie. Pentru candidaţii proveniţi din alte judeţe, care doresc admiterea în unităţile de învăţământ liceal din Bucureşti, Comisia de admitere a Capitalei a organizat un centru special de înscriere, la Şcoala "Sfinţii Voievozi", din Sectorul 1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici