Video Unioniştii s-au adunat la Palatul Cotroceni: Vrem un pact naţional privind reîntregirea - VIDEO

În jur de 100 de peroane, din grupul unioniştilor conduşi de George Simion, s-au adunat, miercuri seara, în faţa Palatului Cotroceni, solicitând un pact naţional care să vizeze "reîntregirea naţională".

2669 afișări

UPDATE: Protestul unioniştilor s-a încheiat. O delegaţie a fost primită la Palatul Cotroceni

Protestul unioniştilor care s-au adunat miercuri seara la Palatul Cotroceni s-a încheiat, o delegaţie a acestora fiind primită la discuţii cu consilierii prezidenţiali. Delegaţia este formată din cinci reprezentanţi ai protestatarilor care au solicitat un pact care să vizeze "reîntregirea naţională".

La finalul discuţiilor, reprezentanţii protestatarilor au spus că au găsit "deschidere" la Cotroceni pe tema unirii, iar dialogul cu Administraţia Prezidenţială va fi gestionat de acum înainte de consilierul prezidenţial pe probleme de politică internă Laurenţiu Ştefan. De asemenea, s-a discutat şi despre lansarea unei invitaţii oficiale pentru ca un reprezentat al Administraţiei Prezidenţiale să meargă la Chişinău, pe 27 martie, cu ocazia celebrării unirii Basarabiei cu România.

În jur de 100 de unioniştii s-au adunat, miercuri seara, în faţa Palatul Cotroceni. Ei şi-au adus scaune pentru a-i aminti preşedintelui că, iulie 2015, mai mulţi tineri de la Chişinău au venit în marş pentru a cere unirea şi au fost nemulţumiţi că au fost invitaţi să se aşeze pe jos, în Palatul Cotroceni.

"Vizăm un dialog cu Administraţia Prezidenţială pe nişte chestiuni concrete cum ar fi spaţiul informaţional comun, interconectare energetică şi un nou pact de tip Snagov, pe subiectul reîntregirii naţionale. Ne aşteptăm să înţeleagă că noi suntem dispuşi la eforturi, de asta am venit cu scaunele, să nu se mai deranjeze şi să se ţină de cuvânt conform celor stabilite pe 21 decembrie, când ne-am văzut cu ei (cinci consilieri prezidenţiali -n.r.) în urma unor presiuni publice", a declarat, pentru MEDIAFAX, George Simion, liderul Acţiunii 2012.

Susţinătorii unirii cu Republica Moldova anunţaseră că vor organiza, miercuri, un flash-mob în faţa Palatului Cotroceni, la poarta Leu din Bulevardul Geniului.

Toţi participanţii urmau să vină cu câte un scaun de acasă, pentru a aminti de faptul că cei 1.000 de basarabeni din Marşul lui Ştefan cel Mare au fost ţinuţi pe podea la Cotroceni, după ce au parcurs pe jos distanţa dintre Chişinău şi Bucureşti pentru a cere Unirea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici