UNSR începe de luni protestele la nivel naţional

Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) începe de luni protestele în toate centrele universitare, deoarece ministrul Educaţiei a refuzat să semneze protocolul în care erau prevăzute revendicările cu privire la taberele, bursele şi creditele pentru studenţi.

17 afișări
Imaginea articolului UNSR începe de luni protestele la nivel naţional

UNSR începe de luni protestele la nivel naţional (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

În urma întâlnirii de miercuri a membrilor Biroului executiv, UNSR a decis să înceapă protestele la nivel naţional şi pichetarea timp de o săptămână a sediului Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), se arată într-un comunicat al organizaţiei studenţeşti.

Potrivit calendarului protestelor stabilit de UNSR, începând de luni vor fi organizate mitinguri de amploare în 12 centre universitare, respectiv Craiova, Iaşi, Bacău, Timişoara, Reşiţa, Braşov, Galaţi, Petrosani, Ploieşti, Târgovişte, Târgu Jiu, precum şi în Bucureşti, între orele 13.00 şi 14.00, în faţa Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Studenţii UNSR cer demisia ministrului Educaţiei, Daniel Petru Funeriu.

"Ca urmare a refuzului ministrului Petru Funeriu de a semna protocolul cu federaţia UNSR, în care erau stipulate clar revendicările reprezentanţilor studenţilor cu privire la tabere, burse, credite pentru studenţi, precum şi modalităţile de colaborare şi comunicare cu federaţiile studenţeşti, UNSR va picheta timp de o saptămână în faţa MECTS", scriu reprezentanţii UNSR în comuncatul citat.

Preşedintele UNSR, Ion Poenaru, spunea, în 16 martie, în urma ultimei întâlniri cu Daniel Funeriu, că s-a decis suspendarea temporară a protestelor, pentru o săptămână, perioadă în care ministrul Educaţiei trebuia să semneze protocolul cu lista propunerilor de revedendicări înaintată de UNSR.

"În cazul în care va refuza să semneze documentul prin care se angajează în scris la promisiunile făcute, vom reîncepe pichetările, de data aceasta în toată ţara", spunea atunci Poenaru.

Având în vedere faptul că de la ultima întâlnire oficială a conducerii UNSR cu ministrul Funeriu, din 16 martie, au trecut mai mult de 50 de zile, UNSR consideră încălcate promisiunile reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, pe baza cărora federaţia a suspendat protestele din luna martie, potrivit sursei citate.

"Nu mai avem încredere în acest minister a cărui conducere a adoptat binecunoscuta tactică de a face promisiuni şi demagogie politică. Studenţii, viitorul acestei ţări, merită în primul rând respect şi susţinere din partea MECTS, pe ei nu-i interesează culisele unei politici murdare. Ministrul Funeriu a dovedit încă o dată că minciuna este punctul forte al actualei conduceri a Ministerului Educaţiei şi prin urmare nicio înţelegere nu poate fi pecetluită printr-o strângere de mână, aşa cum se întâmplă pe piaţa diamantelor - exemplul preferat al domnului Petru Funeriu", a afirmat Ion Poenaru, citat în comunicat.

UNSR acuză conducerea Ministerului Educaţiei de lipsă de comunicare faţă de liderii studenţilor, precum şi desconsiderarea propunerilor de amendamente aduse de federaţiile studenţeşti cu privire la proiectul Legii Educaţiei Naţionale.

De asemenea, UNSR critică "atitudinea ignorantă" pe care ministerul a adoptat-o faţă de interesul şi implicarea partenerilor sociali în elaborarea unei legi coerente, care să ofere soluţii la problemele reale ale sistemului de învăţământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici