Unul dintre cele mai zgomotoase oraşe din Europa a pornit radarul acustic. „Prea mult zgomot îi îmbolnăveşte pe oameni"

  • Parisul a pornit primul său radar de zgomot, ca parte a unui plan de amendare a motocicletelor şi a vehiculelor gălăgioase într-unul dintre cele mai zgomotoase oraşe din Europa.
  • Sistemul promite să emită automat amenzi în încercarea de a rezolva problema poluării sonore din oraş
1995 afișări
Imaginea articolului Unul dintre cele mai zgomotoase oraşe din Europa a pornit radarul acustic. „Prea mult zgomot îi îmbolnăveşte pe oameni"

Unul dintre cele mai zgomotoase oraşe din Europa a pornit radarul acustic. „Prea mult zgomot îi îmbolnăveşte pe oameni"

Aparatul amplasat la înălţimea unui stâlp de iluminat public în districtul 20 din estul Parisului este capabil să măsoare nivelul de zgomot al vehiculelor în mişcare şi să identifice numărul de înmatriculare al acestora.

„Prea mult zgomot îi îmbolnăveşte pe oameni", a declarat David Belliard, viceprimarul Parisului. „Pentru sănătatea şi calitatea vieţii noastre... scopul acestui prim radar acustic este de a emite automat amenzi pentru vehiculele care fac prea mult zgomot".

În următoarele câteva luni, oraşul va testa dacă radarul poate identifica cu exactitate numerele de înmatriculare ale motocicletelor sau maşinilor care huruie, după care echipamentul va trebui să fie aprobat oficial de autorităţi până la sfârşitul anului 2022, potrivit The Guardian.

Parisul intenţionează să înceapă să emită amenzi de la începutul anului 2023, în timp ce guvernul va desfăşura mai multe radare de zgomot în alte oraşe franceze şi va testa procedurile de automatizare a amenzilor ca parte a unei legi a mobilităţii din 2019.
 
În conformitate cu legislaţia existentă, autorităţile pot deja să sancţioneze proprietarii de vehicule zgomotoase, dar poliţia trebuie să dispună de echipamentul necesar şi să prindă şoferul în flagrant delict. Noul sistem va funcţiona ca un radar de viteză, cu amenzi automate.
 
„Problema este că, de multe ori, poliţia are alte lucruri de făcut", a declarat Fanny Mietlicki, şefa agenţiei Bruitparif, care a iniţiat tehnologia radarului de zgomot.
 
Alte radare de zgomot au fost instalate în regiunea Ile-de-France din jurul Parisului şi în oraşele Nisa şi Lyon de la sfârşitul lunii ianuarie. Marţi, un al doilea radar de zgomot va fi instalat în vestul Parisului.
 
Un studiu realizat în decembrie 2021 de Money.co.uk pe baza datelor Agenţiei Europene de Mediu a arătat că Parisul este unul dintre cele mai zgomotoase oraşe din Europa, cu peste 5,5 milioane de persoane expuse la zgomotul traficului rutier la 55 de decibeli sau mai mult, faţă de 2,6 milioane de persoane în Londra şi 1,7 milioane de persoane în Viena şi Roma.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici